Interesuje mnie wszystko, co związane jest z Brzeźnem. Jeśli byś coś takiego tam znalazła, to skan tego bardzo by mnie ucieszył. Nie chodzi mi tylko o obrazki, ale też teksty.
Fajnie, że chcesz się podzielić.
:-) Nie wiem od czego zaczac,ale chyba widzialam tam Zulawy.... (wcale nie oko do See,nie?)
To raz. A dwa-poskanuje co moge , troche to potrwa i bede sie bardzo starac,ale nieldugo przylatuje do Gdanska i chetnie pozycze do skserowania lub skanowania na pare dni gdyby ktos chcial.
Czesc zdjec jest znajoma, podejrzewam ze dla Was jeszcze bardziej.Od czego zaczynac?
Ekhm. Jeśli można, to najlepiej byłoby zeskanować całość tych numerów, nie tylko zdjęcia.
Padła już kiedyś propozycja skanowania całości Danziger Hauskalender i Danziger Heimat. To strasznie pracochłonna robota, każdy rocznik ma ponad 100 stron, a tych roczników (w sumie) jest 65!!! Na płytę CD wchodzą mniej więcej trzy roczniki DH zeskanowane w przyzwoitej rozdzielczości, na całość potrzeba więc 22 płyty CD!!!
P.S. Gdyby ktoś poszukiwał konkretnej informacji, informuję że posiadam wszystkie roczniki Danziger Hauskalender i Danziger Heimat, artykuł czy zdjęcie mogę zeskanować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum