Wysłany: Wto Sie 09, 2005 3:47 pm Zabytkowe samochody w Gdańsku Scan-Tour 2005
Od paru dni widziałem jak przemykają po mieście te przepiękne auta.Zajechały one do Gdańska w ramach imprezy Scan-Tour 2005 . Dziś jadąc obok hotelu Novotel ujrzałem je na parkingu. Troszkę się spóźniłem i część aut już wyjechała na trasę, w planach miały dziś przejechać po ulicy Długiej ale i tak to co zobaczyłem z bliska sprawiło, że oniemiałem z wrażenia. Dzięki uprzejmości właścicieli pojazdów oraz panów pilnujących parkingu mogłem zrobić troszkę zdjęć. Kilkoma z nich chciałbym się podzielić.
merc3.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 64,26 KB
merc2.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 69,08 KB
merc.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 53,66 KB
BMW5.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 64,2 KB
c.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 57,09 KB
bmw4.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 51,67 KB
bmw3.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 63,59 KB
bmw2.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 67,88 KB
BMW.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 51,05 KB
autka.jpg
Plik ściągnięto 12642 raz(y) 59,11 KB
Ostatnio zmieniony przez jacek-gdansk Wto Sie 09, 2005 8:29 pm, w całości zmieniany 1 raz
Własnie na forum Automobilklubu była informacja, ze niektórzy widzieli te auta. Niestety sam Automobilklub nie był informowany o tym rajdzie. Podałem tam linka do niniejszego wątku.
Mój ulubiony DS (na ostatnim zdjęciu za białym mercedesem) to przy tych wszystkich cudach brzydkie kaczątko.
Dziwię im się, że takimi rarytasami chce im się tłuc po polskich drogach. Oby im nie przyszło do głowy wybierać się na Żuławy na tamtejszą kostkę, kocie łby i asfalt o strukturze szwajcarskiego sera.
(...)
Dziwię im się, że takimi rarytasami chce im się tłuc po polskich drogach. Oby im nie przyszło do głowy wybierać się na Żuławy na tamtejszą kostkę, kocie łby i asfalt o strukturze szwajcarskiego sera.
To jest do zrobienia ;) We wrześniu 2004 robiliśmy z Zoppoterem rajd zabytkowy Le Grande Tour po tamtych terenach i nikt z uczestników w swoich staruszkach specjalnie nie narzekał.
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
nikt z uczestników w swoich staruszkach specjalnie nie narzekał
od Zopa słyszałem co innego
Narzekanie było na innej imprezie - na Tour de Pomerania [nie mylić z Le Grande Tour], pod Jarosławcem. Z Żuławami i dziurawymi drogami za Neuteich wszyscy dali sobie radę bez problemów
tour de pomerania.jpg
Plik ściągnięto 12608 raz(y) 66,19 KB
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
Kolejna porcja zdjęć...
Saab też był lecz chyba model 93 a nie 96, zresztą nie jestem znawcą marki i niestety nie zdążyłem go obfotografować ....
Ale fotkę Volvo Amazon zdążyłem w ostatniej chwili...
A DS? Też zdążyłem
Szkoda, że miałem mało czasu i zdjęcia musiałem robić w ekspresowym tempie :(
Jutro z rana tam podjadę, może jeszcze będą. Taka gapa ze mnie i tak mnie zatkało gdy oglądałem te auta, że zapomniałem się spytać kiedy wyjeżdżają :(
Narzekanie było na innej imprezie - na Tour de Pomerania [nie mylić z Le Grande Tour], pod Jarosławcem. Z Żuławami i dziurawymi drogami za Neuteich wszyscy dali sobie radę bez problemów
Ten off-roadowy odcinek pod Jarosławcem był wynikiem karygodnej pomyłki komandora w itinererze... Na wszelki wypadek nie będe wspominał, ze to ja byłem tym komandoprem.
A Na Żuławach było troche narzekań ze strony czerwonego Taunusa. Prawie wpadłem w kompleksy...
Dzięki uprzejmości DariaB który wytłumaczył mi jak to zrobić teraz link powinien działać bez konieczności zakładania konta na ImageStation.
Jest tam parę zdjęć których nie zamieściłem na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum