Dawny Gdańsk

Na papierze, ekranie i w Mieście - Czy należy zachować napisy z hasłami stoczniowców?

Mikołaj - Sro Gru 01, 2004 1:10 pm
Temat postu: Czy należy zachować napisy z hasłami stoczniowców?
Czy należy zachować napisy z hasłami stoczniowców?
Wstyd się przyznać, ale tych napisów nawet nie mam sfotografowanych... Czym brędzej trzeba te braki nadrobić.

pumeks - Sro Gru 01, 2004 1:15 pm

No bez przesady... to niedługo nawet napisy "Arka pany" zostaną uznane za zabytek podlegający ochronie?
Mikołaj - Sro Gru 01, 2004 1:35 pm

Pumeks, to Ty napisałeś ? :wink:
Za 50-100 lat nam podobni bedą się takimi napisami zachwycali, w odróżnieniu od Arka Pany te napisy to jakieś świadectwo historii. Pewnie będą się zastanawiali czemu jest tam mowa o jakimś Kaczmarku... :D

Marcin - Sro Gru 01, 2004 7:40 pm

:wink:

Marek Z - Czw Gru 02, 2004 2:46 am

Cytat:
"Arka pany"

Jakie "Arka pany" ? Lechia pany !!! :wink:
Ja jeszcze widziałem taki napis:
Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków a księża na Księżyc. :hihi:

Sabaoth - Czw Gru 02, 2004 9:17 am

Za kadencji postprezydenta z Polanek, chyba w Elblągu ale dokładnie nie pamiętam wyczytałem takie coś, nieźle się uśmiałem:

"Przeżyliśmy górnika, przeżyjemy elektryka"

a poniżej ktoś inny dopisał komentarz:

"Niektórzy nie przeżyli malarza"

seestrasse - Czw Gru 02, 2004 3:49 pm

ciagnac temat ex-prezydenta: na budynku przy Wicia Stwosza byl swego czasu napis "Nie chcieli cwaniaka*, wybrali pajaca"

*Stan Tyminski

Grün - Czw Gru 02, 2004 5:29 pm

No ja widywałem napisy sugerujące, że łatwiej z pewnych rzeczy zrobić skręta niż z pewnych osób prezydenta
Sabaoth - Czw Gru 02, 2004 8:48 pm

No tak, takich napisów było wiele. Ale mnie najbardziej rozbawił trafny dopisek o malarzu :hihi:
seestrasse - Czw Gru 02, 2004 10:24 pm

mnóstwo napisów :)
i jeszcze jeden ode mnie
"Alkohol to trucizna, która zabija powoli
I bardzo dobrze. Mnie sie nigdzie nie spieszy"

Pietrucha - Czw Gru 09, 2004 4:40 pm

A ja słyszałem, że alkohol to nasz wróg dlatego trzeba lać go w morde :D
seestrasse - Czw Gru 09, 2004 7:21 pm

dobrze slyszales :hiihihi:
Dziki REX - Sob Gru 11, 2004 2:07 am

Mi utkwił w głowie napis jak wjeżdżałem do Gdyni chwaszczyńską, jeszcze przed obwodnicą. "Witamy w krainie latających noży" heh.

A tak by the way. Jedziecie na tego biednego Wałensę, ale w porówaniu z Kwasolem to był całkiem udany prezydent. To jednak znana postać w świecie i mam do niego szacunek a na tą tłustą gembę kwasa to poprostu nie mogę się patrzeć.

Sabaoth - Sob Gru 11, 2004 2:39 pm

Cytat:
a na tą tłustą gembę kwasa

Wałęsa też za prezydentury przybrał na wadze :hihi: Dla mnie to jeden wart drugiego, z tym, że Wałęsa jest bardziej znany i ceniony za granicą.

Mikołaj - Sob Gru 11, 2004 3:33 pm

:%
Marek Z - Sob Gru 11, 2004 4:57 pm

Zblizamy się do niebezpiecznego tematu: polityka. Porozmawiajmy może o zachowaniu haseł stoczniowców. :glina: