|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Czy należy zachować napisy z hasłami stoczniowców?
Mikołaj - Sro Gru 01, 2004 1:10 pm Temat postu: Czy należy zachować napisy z hasłami stoczniowców? Czy należy zachować napisy z hasłami stoczniowców?
Wstyd się przyznać, ale tych napisów nawet nie mam sfotografowanych... Czym brędzej trzeba te braki nadrobić.
pumeks - Sro Gru 01, 2004 1:15 pm
No bez przesady... to niedługo nawet napisy "Arka pany" zostaną uznane za zabytek podlegający ochronie?
Mikołaj - Sro Gru 01, 2004 1:35 pm
Pumeks, to Ty napisałeś ?
Za 50-100 lat nam podobni bedą się takimi napisami zachwycali, w odróżnieniu od Arka Pany te napisy to jakieś świadectwo historii. Pewnie będą się zastanawiali czemu jest tam mowa o jakimś Kaczmarku...
Marcin - Sro Gru 01, 2004 7:40 pm
Marek Z - Czw Gru 02, 2004 2:46 am
Jakie "Arka pany" ? Lechia pany !!!
Ja jeszcze widziałem taki napis:
Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków a księża na Księżyc.
Sabaoth - Czw Gru 02, 2004 9:17 am
Za kadencji postprezydenta z Polanek, chyba w Elblągu ale dokładnie nie pamiętam wyczytałem takie coś, nieźle się uśmiałem:
"Przeżyliśmy górnika, przeżyjemy elektryka"
a poniżej ktoś inny dopisał komentarz:
"Niektórzy nie przeżyli malarza"
seestrasse - Czw Gru 02, 2004 3:49 pm
ciagnac temat ex-prezydenta: na budynku przy Wicia Stwosza byl swego czasu napis "Nie chcieli cwaniaka*, wybrali pajaca"
*Stan Tyminski
Grün - Czw Gru 02, 2004 5:29 pm
No ja widywałem napisy sugerujące, że łatwiej z pewnych rzeczy zrobić skręta niż z pewnych osób prezydenta
Sabaoth - Czw Gru 02, 2004 8:48 pm
No tak, takich napisów było wiele. Ale mnie najbardziej rozbawił trafny dopisek o malarzu
seestrasse - Czw Gru 02, 2004 10:24 pm
mnóstwo napisów
i jeszcze jeden ode mnie
"Alkohol to trucizna, która zabija powoli
I bardzo dobrze. Mnie sie nigdzie nie spieszy"
Pietrucha - Czw Gru 09, 2004 4:40 pm
A ja słyszałem, że alkohol to nasz wróg dlatego trzeba lać go w morde
seestrasse - Czw Gru 09, 2004 7:21 pm
dobrze slyszales
Dziki REX - Sob Gru 11, 2004 2:07 am
Mi utkwił w głowie napis jak wjeżdżałem do Gdyni chwaszczyńską, jeszcze przed obwodnicą. "Witamy w krainie latających noży" heh.
A tak by the way. Jedziecie na tego biednego Wałensę, ale w porówaniu z Kwasolem to był całkiem udany prezydent. To jednak znana postać w świecie i mam do niego szacunek a na tą tłustą gembę kwasa to poprostu nie mogę się patrzeć.
Sabaoth - Sob Gru 11, 2004 2:39 pm
Cytat: | a na tą tłustą gembę kwasa |
Wałęsa też za prezydentury przybrał na wadze Dla mnie to jeden wart drugiego, z tym, że Wałęsa jest bardziej znany i ceniony za granicą.
Mikołaj - Sob Gru 11, 2004 3:33 pm
Marek Z - Sob Gru 11, 2004 4:57 pm
Zblizamy się do niebezpiecznego tematu: polityka. Porozmawiajmy może o zachowaniu haseł stoczniowców.
|
|