|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Choinka A.D. 2004
Corzano - Pią Gru 17, 2004 11:38 am Temat postu: Choinka A.D. 2004 Wybrałem się wczoraj z dziaciakami by zobaczyć choinkę stojącą przy Neptunie. Widzieliście co na niej wisi poza dmuchanymi aniołkami i lampkami? Butelki PET po napojach, opakowania po mydle w płynie, platikowe doniczki i inne takie. Uśmialiśmy się, bo nie spodziwaliśmy się, że ktoś tak może wyobrażać sobie świąteczną atmosferę.
Btw, fajny jest ten wielki plakat/bilboard na Długim Targu z życzeniami dla Prezydenta Miasta od przedsiębiorców.
pumeks - Pią Gru 17, 2004 11:48 am
To nie są przedsiębiorcy, tylko organizacja która nie chce zwrócić kamienicy, którą użytkuje bezprawnie i w dodatku czerpie z tego zyski.
Corzano - Pią Gru 17, 2004 12:05 pm
Wydawało mi się, że w nazwie ma słowo "przedsiębiorcy", ale nie jestem w temacie i mogę się mylić.
parker - Pią Gru 17, 2004 12:16 pm
Piszą o tym tak:
Prezydent niszczy przedsiębiorczość?
pumeks - Pią Gru 17, 2004 12:23 pm
Dziękuję za przedsiębiorczość, która polega na czerpaniu zysków z bezprawnie zajmowanej kamienicy.
http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1566709.html
http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2160735.html
http://serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,1992329.html
Grün - Pią Gru 17, 2004 12:43 pm
No widać bezprawne okupowanie cudzej własności jest standardem unijnym
Sabaoth - Pią Gru 17, 2004 12:51 pm
To zeby jeszcze dokladnie wyjasnic. Obecny prezes i jego znajomi przejeli wladze w Izbie po sfalszowaniu list wyborczych i deklaracji czlonkowskich piec lat temu. Pozniej nastepowal tylko upadek i rozpad Izby, czesc przedsiebiorcow wystapila z PIPH i zalozyla Krajowa Izbe Gospodarki Morskiej w Gdyni. Obecny prezes zwolnil wszystkich pracownikow (lacznie z firma ochroniarska pilnujaca budynku, dodam, ze prezes jest wlascicielem innej firmy ochroniarskiej ), poklocil sie z wladzami, wystapil z Krajowej Izby Gospodarczej, Izba przestala byc czlonkiem KSU, bo przestala wspirac male przedsiebiorstwa, itd. Opowiadac moglbym dlugo i ciekawie. Jeszcze tylko o zastosowanej metodzie, najlepsza obrona jest atak, to nic, ze PIPH nie ma racji, ludzie czytajacy ten transparent beda mieli odpowiednie wyobrazenie o wladzach Gdanska bo nie znaja wszystkich szczegolow. Po sfalszowanych wyborach Kurier PIPH (wewnetrzna gazetka rozsylana do przedsiebiorcow) nazwala tych, ktorzy glosno mowili i pisali o przekrecie, bolszewikami stosujacymi metody Lukaszenki Widze, ze nic sie nie zmienilo od kilku lat.
Grzegorz - Sob Gru 18, 2004 4:49 pm
Tu jeszcze życzenia nie wiszą.
Willa Rudolfa Patschke
Grün - Sob Gru 18, 2004 5:35 pm
Kwestia czasu
pumeks - Pon Gru 20, 2004 10:05 am
Jak widać, dla tych panów czas jest rzeczą względną. A w każdym razie terminy, do jakich się pisemnie zobowiązują.
Co to za klub biznesmenów, którym brakuje pieniędzy?
mat - Pon Gru 20, 2004 11:57 am
Nieźle tylko głowa mnie rozbolała od czytania ( moze powołamy komisję ? ) Na temat biznesmenów i ekonomistów wolę się niewypowiadać. Przytoczę tylko jedno zasłyszane z telewizji zdanie . Na pytanie skierowane do bardzo znanego na pomorzu ekonomisty dlaczego nie prowadzi swojego "biznesu" odpowiada : bo ja nie mam głowy (hihihi) do biznesu..
Zoppoter - Pon Gru 20, 2004 12:08 pm
mat napisał/a: | Na pytanie skierowane do bardzo znanego na pomorzu ekonomisty dlaczego nie prowadzi swojego "biznesu" odpowiada : bo ja nie mam głowy (hihihi) do biznesu.. |
I co w tym smiesznego? Właśnie znajomość ekonomii mogła go przekonać, że nie ma on głowy do biznesu. Bo do biznesu trzeba mieć jeszcze talent, wyczucie rynku, umiejętność przwidywania koniunktury noi przede wszystkim jakis kapitał na start.
Pietrucha - Pon Gru 20, 2004 8:24 pm
i znajomości
Grzegorz - Pon Gru 20, 2004 8:48 pm
Nawet poseł Andrzej Full Service P. się na tym przejechał na ul. Smutną w Łodzi.
Corzano - Pon Gru 20, 2004 10:42 pm
Nie chcę zaczynać nowego wątku, ale w Gdańsku 24.XII przychodzi sw. Mikołaj czy Gwiazdor? U nas w rodzinie zawsze ten drugi.
lucy - Pon Gru 20, 2004 11:13 pm
U mnie w rodzinie przychodził Mikołaj na ...Mikołaja a pod choinką nie było prezentów bo były takie czasy A teraz jest podobnie tyle, że pod choinką prezenty się znajdują jakimś cudem
Mikołaj - Pon Gru 20, 2004 11:29 pm
no to nie zazdroszczę!
Sabaoth - Pon Gru 20, 2004 11:45 pm
No, jest jeszcze Dziadek Mróz A u mnie przychodzi teraz jultomte.
Marek Z - Sro Gru 22, 2004 6:15 pm
Cytat: | U mnie w rodzinie przychodził Mikołaj na ...Mikołaja |
No to w Wigilię (Adama i Ewy) powinien przychodzić Adam z Ewą..
Grün - Sro Gru 22, 2004 11:58 pm
Mi by wystarczyło jakby przyszła sama Ewa. Byle w swoim tradycyjnym stroju
Zoppoter - Czw Gru 23, 2004 8:53 am
Grün napisał/a: | Mi by wystarczyło jakby przyszła sama Ewa. Byle w swoim tradycyjnym stroju |
Z zapaleniem płuc w standardzie...
Grün - Czw Gru 23, 2004 9:07 am
Ja nie wymagam, żeby przez pola i lasy posuwała w stroju organizacyjnym. Mogłaby się w niego przebrać już u mnie
Zoppoter - Czw Gru 23, 2004 9:10 am
Grün napisał/a: | Ja nie wymagam, żeby przez pola i lasy posuwała w stroju organizacyjnym. Mogłaby się w niego przebrać już u mnie |
Przebrać. Ładnie to ująłeś.
parker - Czw Gru 23, 2004 1:11 pm
pięknie, pięknie... i żeby było świątecznie to może jeszcze z choinkowymi gałązkami na głowie, co?
Grün - Czw Gru 23, 2004 4:00 pm
Już ja bym się tam przy gałązkach nie upierał
parker - Czw Gru 23, 2004 4:25 pm
minimalista
Grzegorz - Wto Gru 28, 2004 8:07 am Temat postu: 29.12.2004 - Wielkie otwarcie ! Bankiet już jutro !
Adres w załączeniu.
parker - Czw Gru 30, 2004 11:48 am
Już po bankiecie:
W nowej siedzibie
Corzano - Pią Gru 31, 2004 1:10 pm
parker napisał/a: | Już po bankiecie |
... w willi Uphagena.
pumeks - Pią Gru 31, 2004 1:16 pm
Patschkego a nie Uphagena. Pewnie willa uphagena zrodziła się w niedouczonym umysle dziennikarza.
parker - Pią Gru 31, 2004 1:18 pm
No przecież jak stoi przy Uphagena to czyja może być?
Mikołaj - Pią Gru 31, 2004 2:24 pm
Dobrze, że nie stoi przy al. Jana Pawła II albo przy ul. Zeusa
Grün - Pią Gru 31, 2004 5:28 pm
Tak po prawdzie to stoi przy (DAWNEJ) AHStrasse
parker - Czw Kwi 28, 2005 10:39 am
pumeks napisał/a: | Patschkego a nie Uphagena. Pewnie willa uphagena zrodziła się w niedouczonym umysle dziennikarza. |
Nie mam zdjecia, ale szmata z napisem "restauracja Villa Uphagena już otwarta" czy jakoś tak na budynku wisi od jakieś czasu
Villa Uphagena
Marcin - Czw Kwi 28, 2005 7:37 pm
Za każdym razem jak w Radio Gdańsk słyszę reklamę tejże restauracji to mnie telepie.
Grzegorz - Wto Lis 15, 2005 4:16 pm
Bal Sylwestrowy Retro Villa Uphagena - zapraszamy.
|
|