|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Uwaga, trują!!!!!!!!!!!!!!! Tylko kto?????????
lucy - Sro Lut 09, 2005 6:03 pm Temat postu: Uwaga, trują!!!!!!!!!!!!!!! Tylko kto????????? Uwaga, trują
lucy - Sro Lut 09, 2005 6:05 pm
Przepraszam za ten adres Nie wiedziałam, ze bedzie aż tak dłuuuuuuuuuuugi
Zoppoter - Sro Lut 09, 2005 7:01 pm
lucy napisał/a: | Przepraszam za ten adres Nie wiedziałam, ze bedzie aż tak dłuuuuuuuuuuugi |
Nic nie szkodzi. Klika się tak samo jak w krótki
Jesli dobrze zrozumiałem, to gaz jest wynikiem spalania czegoś. Spaliny samochodowe raczej nie są jego źródłem, albo inaczej nie są jego głównym źródłem. Od lat 70-ych są wprowadzane coraz ostrzejsze normy czystosci spalin, więc nawet 10 - 15 letnie auta emitują spaliny spełniające pewne normy. A w samym trójmiescie samochody sa z reguły młodsze i ich spaliny są naprawde mało szkodliwe. Przemysł tez podlega jakimś now\rmom i musi ograniczać emisję toksyn.
Za to nikt nie kontroluje, czym społeczeństwo hajcuje w piecach i jak utylizuje odpady, w duzej części ztworzyw sztucznych...
Odyseusz - Sro Lut 09, 2005 7:05 pm
Zdaje się, że benzo-alfa piren powstaje w paleniskach domowych, szczególnie jak się pali własnymi śmieciami. Powinni sprawdzić teraz jakie stężenie jest nad Zakopanym. Górale mają szczególne podejście do utylizacji swoich odpadów.
|
|