Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - NOWY PORT - moje fotoimpresje

jahrek - Nie Kwi 03, 2005 6:10 pm
Temat postu: NOWY PORT - moje fotoimpresje
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z Nowego Portu, zdjęcia wykonane dzisiaj w godzinach okołopołudniowych.

Wspaniała dzielnica - wielka szkoda że tak zapomniana

jahrek - Nie Kwi 03, 2005 6:22 pm

ciąg dalszy... :wink:
seestrasse - Nie Kwi 03, 2005 9:19 pm

piękne :== uwielbiam takie foty
chciałam się tylko przyczepić :wink: że sfocona stacja kolejowa to Gdańsk - Brzeźno

Grün - Nie Kwi 03, 2005 9:50 pm

Ale położona w Nowym Porcie :)
seestrasse - Nie Kwi 03, 2005 9:58 pm

toteż napisałam, że się czepiam :D
jahrek - Pon Kwi 04, 2005 1:06 am

to proszę się "czepiać" przy następnej okazji - bo [wstyd] ale tego nie wiedziałem o stacji :D

dzięki za info, i w zamian jedo kolorowe ujęcie z NP

abernacka - Pon Kwi 04, 2005 7:47 am

Zdjęcia ładne aczkolwiek brakuje mi tutaj fotki najpiękniejszej uliczki w Nowym Porcie. Jest nią przecież Starowiślna (przepraszam, że się czepiam).
Petelka - Pon Kwi 04, 2005 9:17 am

Jahrek, świetne zdjęcia. :== A przy przeglądaniu albumu o Nowym Porcie z serii 'Był sobie Gdańsk' naszła mnie taka refleksja, że chyba najwięcej tego dawnego Gdańska zostało własnie w tej dzielnicy. :)
jahrek - Pon Kwi 04, 2005 4:35 pm

Postaram się odrobić zaległości przy najbliższej okazji [Jesli chodzi o Starowiślną i inne uliczki], bo faktycznie sam czuję pewien niedosyt po ostatniej wizycie...mozna tam jeszcze dużo zdjęć zrobic, jest masa rzeczy do odkrycia [pod warunkiem, że w międzyczasie nie straci się aparatu :% ]. Co do klimatu starego Gdańska...faktycznie...jest cos takiego w tej dzielnicy, ze idąć ulicą mimowolnie nie zauważa się wcale tych nowych samochodów i innych świadectw teraźniejszości....
Marek Z - Pon Kwi 04, 2005 6:21 pm

Hmm... oglądanie takich zdjęć to prawdziwa przyjemność. Gratulacje.
Sagapo8 - Nie Lip 17, 2011 5:07 pm
Temat postu: Przedwojenne życie w Nowym Porcie
Dostałem kilka zdjęć od mojej cioci.