|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Lokomotywa w portalu
parker - Pią Kwi 29, 2005 11:10 am Temat postu: Lokomotywa w portalu prof Januszajtis napisał w GW o lokomotywie Pumeksa
Lokomotywa w portalu
pumeks - Pią Kwi 29, 2005 11:14 am
Już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że pan profesor czerpie inspiracje do cotygodniowych felietonów ze stron ARz
parker - Pią Kwi 29, 2005 11:18 am
To całkiem prawdopodobne Mógłby podawać linka
Sabaoth - Pią Kwi 29, 2005 11:24 am
Ale zagadki tego kosmicznego urządzenia z drucikami nie rozwiązał
parker - Pią Kwi 29, 2005 11:26 am
Może trzeba go zapytać
parker - Pią Kwi 29, 2005 11:28 am
ALe wyobraźcie sobie, jak teraz pan krawiec się będzie stresował - najpierw najazd Rzygaczy, teraz ukazał się artykuł w prasie... aniedługo jeszcze inni ciekawscy się zlecą
Corzano - Pią Kwi 29, 2005 11:32 am
Krawiec pewnie jest już na kardiologii.
parker - Pią Kwi 29, 2005 11:34 am
A wszystko przez Pumeksa
Corzano - Pią Kwi 29, 2005 11:39 am
Kolejna szczerba na trzonku łopaty.
pumeks - Pią Kwi 29, 2005 11:40 am
Swoją drogą, niejaki Adam Szarszewski twierdzi, że ten dom ściśle biorąc nie był własnością Związku Żeglarzy (po niemiecku to jest Schiffergilde, stąd niektórzy tłumaczą "Gildia Szyprów"), tylko fundacji Szpitala św. Jakuba.
parker - Pią Kwi 29, 2005 11:42 am
I nie stoi na rogu Przędzalniczej i Św. Ducha
pumeks - Pią Kwi 29, 2005 12:11 pm
No fakt, Mistrz się zasugerował stanem przedwojennym, i zapomniał że po wojnie zamiast dobudówki wciśnięto tu dodatkową, narożną pseudokamieniczkę. Ale skoro inni autorzy piszą np. o Bartholdym, że mieszkał przy "Kaletniczej 3, róg Długiej", a ten dom był i jest w połowie Kaletniczej, to chyba tu można potraktować "narożność" z pewnym marginesem swobody...
parker - Pią Kwi 29, 2005 12:17 pm
Cytat: | po wojnie zamiast dobudówki wciśnięto tu dodatkową, narożną pseudokamieniczkę |
Dokładnie, i ona ma adres Przędzalnicza 6 i wejście od Przędzalniczej
Nawet gdzies tu już były zdjęcia zrobione z klatki schodowej tego budynku
Grün - Pią Kwi 29, 2005 12:58 pm
No ja się właśnie zastanawiam czy nie wydać zarządzenia o opatrywaniu artykułów w Akademii dzienna datą. Nie chciałbym usłyszeć, że to my czerpiemy inspirację z GW i felietonów Wielkiego Rzygacza...
Corzano - Pią Kwi 29, 2005 1:03 pm
Grün napisał/a: | No ja się właśnie zastanawiam czy nie wydać zarządzenia o opatrywaniu artykułów w Akademii dzienna datą. |
Dziwiłem się w duchu, ze tego nie ma. W mojej bardzo skromnej opinii, jest to uzasadnione.
Można podawać dwie daty: utworzenia artykułu i ostatniej korekty.
wrangla - Pią Kwi 29, 2005 3:08 pm
Corzano napisał/a: | Grün napisał/a: | No ja się właśnie zastanawiam czy nie wydać zarządzenia o opatrywaniu artykułów w Akademii dzienna datą. | Dziwiłem się w duchu, ze tego nie ma. W mojej bardzo skromnej opinii, jest to uzasadnione.
Można podawać dwie daty: utworzenia artykułu i ostatniej korekty. |
I to jest bardzo dobry pomysł.
Corzano - Pią Cze 03, 2005 7:23 am
Dzisiejszy artykuł o portalu z Teatralnej też mi przypomina jakiś tekst z ARz, ale teraz nie mogę namierzyć który.
Mam nadzieję, że jestem już w stanie, w którym wszystko kojarzy się z ARz.
|
|