|
Dawny Gdańsk
|
 |
Sprawy techniczne - Profil użytkownika
Marek Z - Sro Kwi 14, 2004 4:27 pm Temat postu: Profil użytkownika Ostatnio większość z nas uzupełniła swoje profile. Dowiedzieliśmy się o sobie trochę więcej, ale nie wszystko. Kilkoro z nas (a także nowi użytkownicy) podaje daty urodzin typu: 1910. 19tam naście , itd. Czy podanie roku urodzenia to jakiś wstyd ?
Rozumiem też panie (podobno kobiety o wiek się nie pyta. Ale sama może to zdradzić ) Osobiście, chciałbym wiedzieć z kim rozmawiam, a wiem tylko, że nazywa się Iksiński(a) i jest z Gdańska. Albo inaczej: po co są wszystkie rubryki w profilu ?
Żeby wpisywać byle co ? To chyba nie tak.
Pozdrawiam.
PS.
Uważam też, że wpisywanie adresu e-mailowego powinno być obligatoryjne podczas rejestrowania się.
Grün - Sro Kwi 14, 2004 7:38 pm
O już się nie czepiaj, ja czuję się tak zadomowiony w Mieście jakbym tu mieszkał od 1910 roku co najmniej
Marek Z - Sro Kwi 14, 2004 9:28 pm
Cytat: | O już się nie czepiaj, ja czuję się |
Sorry, to nie jest czepianie się, to jest konsekwencja zmian, które sam zacząłeś.
Grün - Sro Kwi 14, 2004 10:24 pm
Ale chwileczkę - mi chodziło o to. żeby nowe osoby odezwały się na forum. Co mi po adresie mailowym, dacie urodzenia i lokalizacji. Ja chciałbym wiedzieć z kim rozmawiam - liczy się dla mnie tożsamość wirtualna a nie dane osobowe. Co za różnica ile kto ma lat? Ważne jest kim jest, a nie gdzie mieszka, jaki ma mail i w którym roku się urodził.
Marek Z - Czw Kwi 15, 2004 12:18 am
Cytat: | Co mi po adresie mailowym, dacie urodzenia i lokalizacji. |
Tobie informacje te nie są potrzebne. Ok, rozumiem. Ale co Ci przeszkadza, że one tam będą ?
Cytat: | Co za różnica ile kto ma lat? Ważne jest kim jest, a nie gdzie mieszka, jaki ma mail i w którym roku się urodził. |
Dla Ciebie nie ma różnicy, ale może dla innych - jest. Pomyślałeś o tym ?
Marcin - Czw Kwi 15, 2004 12:58 pm
Cytat: | Co mi po adresie mailowym |
E-mail mógłby "ułatwić życie" (a szczególnie Głównemu Architektowi ). Możnaby tą drogą informować Forumowiczów o np. wspólnych wycieczkach/spotkaniach, itp.
Grün - Pią Kwi 16, 2004 12:41 am
Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby te dane były. Ale mam pilną potrzebę wiedzieć z kim rozmaiwam, bez względu na to czy ma 10 czy 90 lat.
Zoppoter - Czw Maj 06, 2004 12:42 pm
Grün napisał/a: | Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby te dane były. Ale mam pilną potrzebę wiedzieć z kim rozmaiwam, bez względu na to czy ma 10 czy 90 lat. |
No, ale w tym pierwszym wypadku powinieneś unikać niektórych wyrazów. W tym drugim winienes stosować przedwojenną ortografię.
Grün - Czw Maj 06, 2004 5:27 pm
A jakich to wyrazów ja niby nie unikam, rozmawiając z przedziałem pośrednim? Masz na myśli słowo "rzygacz"? Kasi jedna pani nauczycielka na Frauengasse (Mariackiej) zwróciła uwagę, żeby się przy dzieciach nie wyrażała...
Zoppoter - Pią Maj 07, 2004 7:58 am
Grün napisał/a: | A jakich to wyrazów ja niby nie unikam, rozmawiając z przedziałem pośrednim? Masz na myśli słowo "rzygacz"? Kasi jedna pani nauczycielka na Frauengasse (Mariackiej) zwróciła uwagę, żeby się przy dzieciach nie wyrażała... |
Dobre...
Nie twierdzę, że nie unikasz, tylko uprzedzam, że może zajść taka potrzeba. W Gdańsku dzieje się sporo rzeczy, przy komentowaniu których rozmaite wyrazy aż się gotują w gardle. Sam niejednokrotnie muszę zaciskać ryjofon, bo litera K już z niego wystaje... Albo P na ten przykład.
Grün - Pią Maj 07, 2004 4:54 pm
No fakt... ciężko zachować zimną krew, kiedy patrzy się na to co się wokół dzieje. I wcale nie wiem czy to zdrowo odmawiać sobie mantrycznych wyrazów z dźwięcznymi głoskami r, w, wybuchowymi k i p, wściekłymi jak s...
|
|