|
Dawny Gdańsk
|
 |
Się jadło - [P] bar Syrena
seestrasse - Czw Sie 24, 2006 10:33 pm Temat postu: [P] bar Syrena ...róg Konopnickiej/Grunwaldzka.
re-we-la-cja.
dewolaj+ziemniaki+fasoleczka szparagowa+rzodkiewka+kompocik -> za osiem zeta.
i ten surowy wystrój wnętrza! panie nakładające poszczególne elementy dania na Waszych oczach! plastikowe tace przesuwane po torze z aluminiowych szczebli! i absolutnie rozwalający brak wszelkiego skrępowania
syrenka - Czw Sie 24, 2006 10:52 pm
Powiadasz, że Syrenę polecasz?
seestrasse - Czw Sie 24, 2006 10:55 pm
a co, nie wolno?
a kilkadziesiąt metrów w dół Grunwaldziej jest jeszcze Bar Akademicki. tam jednak nie jest tak wesoło
gargoyle dfl - Pią Sie 25, 2006 1:13 am
Syrenka to z tego co slysze ma wystroj jeszcze nie zmieniony a pewno i tacki sie ostaly z lat 80 -tych ,
seestrasse - Pią Sie 25, 2006 1:18 am
oj, chyba tak
gargoyle dfl - Pią Sie 25, 2006 1:19 am
przez 7 lat podstawowki przechodzilem kolo baru dwa razy dziennie ah te zapachy,te zapachy....
seestrasse - Pią Sie 25, 2006 2:17 am
no więc tam wcale NIE ŚMIERDZI!
gdybyś zobaczył ten tłum wygłodniałych, który przychodzi po 17.00 i z płaczem zamawia podwójne ziemniaki, bo właśnie naleśniki wyszły...
gargoyle dfl - Pią Sie 25, 2006 11:41 am
Ale ja wcale nie pisalem ,ze smierdzialo,wrecz przeciwnie
Zdzislaw - Pią Sie 25, 2006 12:03 pm Temat postu: Re: [P] bar Syrena
seestrasse napisał/a: | ...róg Konopnickiej/Grunwaldzka.
re-we-la-cja.
i ten surowy wystrój wnętrza! panie nakładające poszczególne elementy dania na Waszych oczach! plastikowe tace przesuwane po torze z aluminiowych szczebli! i absolutnie rozwalający brak wszelkiego skrępowania |
Co do skrepowania.... nie mam zdania , ale kiedys nie wytrzymałem i wlazłem.... nalesniki z serem i kakao w porcelitowym kubku..... wrociły wsponienia... a ceny..... moim zdaniem takie ceny nie istnieją.....
Gość - Pon Wrz 04, 2006 8:21 pm Temat postu: Re: [P] bar Syrena
seestrasse napisał/a: | ...róg Konopnickiej/Grunwaldzka.
re-we-la-cja.
i ten surowy wystrój wnętrza! panie nakładające poszczególne elementy dania na Waszych oczach! plastikowe tace przesuwane po torze z aluminiowych szczebli! i absolutnie rozwalający brak wszelkiego skrępowania |
Hochstriess - Pon Wrz 04, 2006 9:22 pm
Akademicki byl remontowany i stracil juz swoje barowe zalety.Pamietam i linie do przesuwania tacy i kase, i pania w kasie ze "spolemowska" (chodzi o wyglad a nie marke) bejsbolówka.
Ale daja tam najlepsze ruskie pierogi pod sloncem!nawet ja taakich nie zrobie:-)
|
|