|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Kujawsko - Pomorska Biblioteka Cyfrowa
janak - Wto Lis 28, 2006 1:33 pm Temat postu: Kujawsko - Pomorska Biblioteka Cyfrowa W Kujawsko-Pomorskiej Bibliotece Cyfrowej można znaleźć wiele pozycji, które Nas powinny zainteresować (po wpisaniu hasła "Danzig" otrzymałem 522 pozycji).
Trzeba zainstalować tylko specjalny program i można do woli przeglądać i kopiować (mała uwaga u mnie na operze niestety nie chodziło i musiałem przeprosić się z MIE).
Dla zachęty kilka skanów!!!
PS. Przeszukałem zasoby forum pod tym kontem i niczego nie znalazłem, ale jeżeli to już było to przepraszam.
janak - Pon Gru 04, 2006 4:12 pm
A to znalazłem na PG. Politechnika ostatnio wzbogaciła się o specjalistyczny skaner.
kazik - Pon Gru 04, 2006 4:21 pm
janak napisał/a: | Politechnika ostatnio wzbogaciła się o specjalistyczny skaner. | Czy mowa tu o skanerze wielkoformatowym? Czy też skanerze "bezdotykowym" do starodruków?
janak - Pon Gru 04, 2006 4:24 pm
kazik napisał/a: | Czy mowa tu o skanerze wielkoformatowym? Czy też skanerze "bezdotykowym" do starodruków? |
O takim
Pietrucha - Sob Gru 09, 2006 3:45 pm
Janak, a w jaki sposób zrobiłeś jpg z tego ich dziwnego formatu?
janak - Pon Gru 11, 2006 9:00 am
Pietrucha napisał/a: | Janak, a w jaki sposób zrobiłeś jpg z tego ich dziwnego formatu? |
Można każdą stronę zgrać jako bmp, na a potem przerobić w dowolnym programie graficznym na jpg.
janak - Sro Gru 13, 2006 4:39 pm
Pod tym adresem można zobaczyć ciekawe dokumenty pochodzące lub związane z Gdańskiem.
|
|