|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Złomiarze
Marek Z - Sro Maj 26, 2004 11:47 am Temat postu: Złomiarze To jest zdjęcie z cyklu "ciekawostka" przedstawiająca coś, co było kiedyś zbrojonym, betonowym słupem oświetleniowym, z którego wyciągnięto pręty zbrojeniowe ! Szok !!
Tyle kucia !!!
Petelka - Sro Maj 26, 2004 12:09 pm
Rzeczywiście szok.
A na Olszynce nie uświadczysz ani jednej kraty ściekowej.
Maciek - Sro Maj 26, 2004 12:35 pm
A na Przymorzu w nowo utworzonym parku nadmorskim ukradli całe nowe latarnie
Grün - Sro Maj 26, 2004 2:06 pm
Wszyscy o tym wiedzą. Policja wie, Straż Miejska wie i co? I nic. Wiadomo przecież że te części są kradzione po to i dlatego, że ktoś to skupuje. Łapanie złomiarzy jest bez sensu. Oni nie mają wiele do stracenia. Ale ruszyć d... i skontrolować złomowce to juz się WAADZY nie chce. Najbardziej poraża mnie w takich przypadkach argument "Nie mamy formalnego zawiadomienia o przestępstwie". Słabo (już) znam procedurę karną, ale za diabła nie wiem, odkąd postępowanie karne toczy sie wyłącznie na wniosek (formalne zawiadomienie).
Marek Z - Sro Maj 26, 2004 9:07 pm
He, he, a zobaczcie jak się wadza zabezpieczyła przed kradzieżą złomu.
Taki napis umieszczono na bramie wejściowej do jednego ze złomowców. Śmiechu warte.
Mikołaj - Sro Maj 26, 2004 9:20 pm
no to już jestem spokojny...
Grün - Czw Maj 27, 2004 2:59 am
Przecież połowa z nich w ogóle nie ma dowodów!
lucy - Czw Maj 27, 2004 7:31 pm
I nie umie czytać
Corzano - Czw Kwi 07, 2005 8:29 am
To wszystko nic. Niedawno w Bułgarii, grupa Cyganów ukradła wagony kolejowe z transportem złomu podczas jazdy. Wyobrażam sobie zdziwienie maszynisty po przybyciu do docelowej stacji.
parker - Czw Kwi 07, 2005 8:40 am
Rany, tam by mogło być napisane cokolwiek w tym artykule i bym nie zauważyła różnicy
Corzano - Czw Kwi 07, 2005 8:49 am
parker napisał/a: | Rany, tam by mogło być napisane cokolwiek w tym artykule i bym nie zauważyła różnicy |
No właśnie, już podmienili treść na dzisiejszą, ale artykuł jest tu, a tu cd. (wyszukałem łacińską wersję).
Grün - Czw Kwi 07, 2005 8:58 am
Ciekawe które ukradli... Najtrudniej jest ukraść ten zaraz za lokomotywą podobno
Sabaoth - Czw Kwi 07, 2005 9:03 am
Przy tym, to polscy zlomiarze, dzialaja na mikroskopijna skale
parker - Czw Kwi 07, 2005 10:12 am
Grün napisał/a: | Ciekawe które ukradli... Najtrudniej jest ukraść ten zaraz za lokomotywą podobno |
SKąd wiesz, próbowałeś?
Grün - Czw Kwi 07, 2005 10:16 am
Parę razy. Ale nie rozwiązałem jeszcze problemu co zrobić z resztą wagonów po odczepieniu wagonu za lokomotywą
parker - Czw Kwi 07, 2005 10:23 am
Jak to co? Przyczepić z powrotem do lokomotywy
pumeks - Czw Kwi 07, 2005 11:58 am
Trzeba je kraść w komplecie z lokomotywą
BtS - Czw Kwi 07, 2005 1:09 pm
piszac iz polscy zlomiarze dzialaja na mikroskopijna skale ktos obraza inteligencje naszych "chlopakow"
2 lata temu podczas manewrow wojsk nato w polsce z poligonu wojskowego ukradziono mobilny most stalowy wojsku holenderskiemu.. odnaleziony w postaci pocietych fragmentow na zlomowisku oddalonym o 40km.
w zeszlym roku: droga miedzy biala piska a szczuczynem ukradziono czolg stojacy na prywatnym polu obok umocnien przeciw czolgowych. wlasciciel ziemi zakupil ten czolg i postawil sobie jako pomnik II wojennych wydarzen w tamtym rejonie.
czolg odnaleziono 3 dni pozniej na zlomowisku za warszawa [ok 300km !!!]
czlowiek ktory go ukradl wynajal dzwig i specjalna przyczepe do przewozow specjalnych.
sciagneli wiezyczke [obcieli lufe] i z cala reszta zaladowali na przyczepe.
szacunku do zlodziejstwa nie mam wogole.. ale pomyslowosc polakow rowniez nie zna granic.
Sabaoth - Czw Kwi 07, 2005 1:14 pm
Polak potrafi
Marek Z - Czw Kwi 07, 2005 2:25 pm
Cytat: | ukradziono czolg stojacy na prywatnym polu obok umocnien przeciw czolgowych. |
Ktoś kiedyś budował umocnienioa przeciwczołgowe, a gościu postawił sobie koło nich czołg. To go wzięli, sprzątnęli i tyle.
Grün - Czw Kwi 07, 2005 2:47 pm
To tak jakby mieć pretensje, że ktoś sprzątnął martwą mysz leżącą koło tacki z trutką
Sabaoth - Sob Cze 04, 2005 10:37 am
BtS - Sob Cze 04, 2005 11:54 am
za czolg wychodziok 8 tys zl..
w zaleznosci od typu i jak mocno jest wybebeszony..
ten ze szczuczyna poszedl za 7,5 tys zl
ok 40 ton
|
|