|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - ą ę
villaoliva - Pią Lut 08, 2008 2:06 pm Temat postu: ą ę
parker napisał/a: |
Rychu40 napisał/a: | To była tzw. trawa morska (doskonała do kanap czy innej tapicerki) i morszczyn. Pod koniec lat 50 - tych zebrałem z ojcem trochę tej trawy do tapczanu. Były też glony ale nie w takiej ilości jak teraz. Wówczas taki syf nie spływał do morza. Przy molu sopockim łowiliśmy certy. |
fritzek napisał/a: | To była tzw. trawa morska (doskonała do kanap czy innej tapicerki) i morszczyn. Przy molu sopockim łowiliśmy certy.
Kto widział ostatnio morszczyn (glon z rodziny brunatnic) na plaży? Ja na pewno ponad 10 lat temu marne "gałązki"... Łowienie cert przy molo...Rychu, nie działaj mi na nerw... |
rychu40 napisał/a: | Pod koniec lat 50 - tych. Osobiście zbierałem. Jeszcze długo nie było fritzka na świecie.
PS. Po konsultacji rodzinnej. To był początek lat 50 - tych. Tak 1951 - 52 |
Wg najświeższych zasad to się nadaje do "nie-dawnego Gdańska"! |
Uprzejmie dziekuję użytkownikowi aspirującemu do funkcji moderatorskiej za wspieranie w ciężkiej pracy innych osób odpowiedzialnych za FDG.
Cieszy takie zaangażowanie oraz uważne śledzenie wątków i tego co piszą inni użytkownicy.
Ale na przyszłość uprzejmie proszę o pozostawienie takich uwag w gestii moderatorów. (ew. proszę o sygnał na )
Jak sama nazwa wskazuje "od tego oni są". Od moderowania dyskusji i całego forum.
Dziękuję uprzejmie i życzę miłego dnia oraz "forumowania" na temat
seestrasse - Pią Lut 08, 2008 3:10 pm
villaoliva napisał/a: | parker napisał/a: | Wg najświeższych zasad to się nadaje do "nie-dawnego Gdańska"! |
Uprzejmie dziekuję użytkownikowi aspirującemu do funkcji moderatorskiej za wspieranie w ciężkiej pracy innych osób odpowiedzialnych za FDG |
Paker, Ty też aspirujesz? ostrzegam, ja nie znoszę konkurencji
parker - Pią Lut 08, 2008 3:34 pm
seestrasse napisał/a: |
Paker, Ty też aspirujesz? |
A czemu by nie? Zaangażowania mi nie brakuje
seestrasse - Pią Lut 08, 2008 3:41 pm
samo zaangażowanie to za mało
parker - Pią Lut 08, 2008 5:32 pm
aa, tu się podziały resztki wątku
a czym jeszcze trzeba się wykazać?
seestrasse - Pią Lut 08, 2008 5:39 pm
proponuję rozgryźć językowo sam wyraz "moderator"