Dawny Gdańsk

Bla bla bla - ą ę

villaoliva - Pią Lut 08, 2008 2:06 pm
Temat postu: ą ę
parker napisał/a:

Rychu40 napisał/a:
To była tzw. trawa morska (doskonała do kanap czy innej tapicerki) i morszczyn. Pod koniec lat 50 - tych zebrałem z ojcem trochę tej trawy do tapczanu. Były też glony ale nie w takiej ilości jak teraz. Wówczas taki syf nie spływał do morza. Przy molu sopockim łowiliśmy certy.

fritzek napisał/a:
To była tzw. trawa morska (doskonała do kanap czy innej tapicerki) i morszczyn. Przy molu sopockim łowiliśmy certy.
Kto widział ostatnio morszczyn (glon z rodziny brunatnic) na plaży? Ja na pewno ponad 10 lat temu marne "gałązki"... Łowienie cert przy molo...Rychu, nie działaj mi na nerw...

rychu40 napisał/a:
Pod koniec lat 50 - tych. Osobiście zbierałem. Jeszcze długo nie było fritzka na świecie.
PS. Po konsultacji rodzinnej. To był początek lat 50 - tych. Tak 1951 - 52

Wg najświeższych zasad to się nadaje do "nie-dawnego Gdańska"!

Uprzejmie dziekuję użytkownikowi aspirującemu do funkcji moderatorskiej za wspieranie w ciężkiej pracy innych osób odpowiedzialnych za FDG.

Cieszy takie zaangażowanie oraz uważne śledzenie wątków i tego co piszą inni użytkownicy.
Ale na przyszłość uprzejmie proszę o pozostawienie takich uwag w gestii moderatorów. (ew. proszę o sygnał na :priv: )
Jak sama nazwa wskazuje "od tego oni są". Od moderowania dyskusji i całego forum.

Dziękuję uprzejmie i życzę miłego dnia oraz "forumowania" na temat :D

seestrasse - Pią Lut 08, 2008 3:10 pm

villaoliva napisał/a:
parker napisał/a:
Wg najświeższych zasad to się nadaje do "nie-dawnego Gdańska"!

Uprzejmie dziekuję użytkownikowi aspirującemu do funkcji moderatorskiej za wspieranie w ciężkiej pracy innych osób odpowiedzialnych za FDG

Paker, Ty też aspirujesz? ostrzegam, ja nie znoszę konkurencji :hihi: :jezyk:

parker - Pią Lut 08, 2008 3:34 pm

seestrasse napisał/a:

Paker, Ty też aspirujesz?

A czemu by nie? Zaangażowania mi nie brakuje :wink:

seestrasse - Pią Lut 08, 2008 3:41 pm

samo zaangażowanie to za mało :^^
parker - Pią Lut 08, 2008 5:32 pm

aa, tu się podziały resztki wątku :)
a czym jeszcze trzeba się wykazać?

seestrasse - Pią Lut 08, 2008 5:39 pm

proponuję rozgryźć językowo sam wyraz "moderator" :D
parker - Pią Lut 08, 2008 5:47 pm

Z wyników wyświetlonych przez gógla najbardziej podoba mi się "forum ninja" :hihi:
seestrasse - Pią Lut 08, 2008 5:50 pm

uspokajanie ciosami karate? :hmmm: