|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Portal Historyczne Trójmiasto
Sabaoth - Wto Mar 08, 2011 7:02 pm Temat postu: Portal Historyczne Trójmiasto Powstał ciekawy portal Historyczne Trójmiasto. Artykuły dosyć ciekawe, jest tylko jeden problem. Na portalu 90% starych zdjęć zostało ściągnięte z mojej strony bez pytania, czy nie mam nic przeciw temu. Część zdjęć jest podpisana "fot. danzig-online.pl", to trochę mało bo w wielu przypadkach wiadomo kto jest autorem zdjęcia (Hoffmann, Geelen). Niektóre ze zdjęć jakiś debil (łagodnie to ujmując) podpisał: "fot. danzing-online.pl".
Przypominam więc wszystkim, że moja stronia nie ma nic wspólnego z danzingiem, dancingiem czy też dansingiem. Nazwę miasta pisze się przez jedno "n" - DANZIG.
kwidzin - Wto Mar 08, 2011 7:23 pm
Trudno powiedzieć, że powstał nowy portal. Zwyczajnie dziewczynki i chłopcy z trójmiasto.pl postanowili "wzbogacić" swoje dzieło i dorobili zakładkę historia.
Sabaoth - Wto Mar 08, 2011 7:46 pm
No fajnie "wzbogacili", zdjęciami z mojej strony Niech sami znajdą, to wcale nie jest taki proste i tanie.
kwidzin - Wto Mar 08, 2011 7:58 pm
Zwyczajnie wystosowałbym do portalu odpowiedniej treści e-mail. Co do udostępniania własnego zbioru on-line, to od dawna tego nie robię. Takie czasy niestety.
Mikołaj - Wto Mar 08, 2011 8:14 pm
Sabaoth napisał/a: | moja stronia nie ma nic wspólnego z danzingiem, dancingiem czy też dansingiem. Nazwę miasta pisze się przez jedno "n" - DANZIG |
ja tam w podpisie widzę co innego...
feyg - Wto Mar 08, 2011 9:43 pm
Ta też!
Ale z drugiej strony dzięki temu możesz zlokalizować źródło przecieku
Sabaoth - Wto Mar 08, 2011 9:43 pm
kwidzin napisał/a: | Co do udostępniania własnego zbioru on-line, to od dawna tego nie robię. Takie czasy niestety. |
Dlatego od pewnego czasu nie wrzucam na stronę żadnych nowości. Wkładam je do szuflady
feyg - Wto Mar 08, 2011 9:47 pm
A tak bajdełej kiedy można się spodziewać Twojej nowej książki?
Sabaoth - Wto Mar 08, 2011 11:00 pm
feyg napisał/a: | A tak bajdełej kiedy można się spodziewać Twojej nowej książki? |
Poprawiony i rozszerzony tom 1 oraz tom 3 (każdy powinien mieć po ok. 250 zdjęć) są gotowe. Niestety, plany wydawnictwa rozbiegają się z moimi planami. Jeśli rozbiegną się jeszcze bardziej będę miał dwie możliwości:
1. wydać wszystie trzy tomy korzystając z usług innego wydawnictwa,
2. nie wydawać książek wcale.
norveg - Sro Mar 09, 2011 4:48 pm
Sabaoth napisał/a: | Dlatego od pewnego czasu nie wrzucam na stronę żadnych nowości. Wkładam je do szuflady |
A może zacząć znak wodny nakładać? Trudne to nie jest (da się trochę zautomatyzować).
Sabaoth napisał/a: | Niestety, plany wydawnictwa rozbiegają się z moimi planami. Jeśli rozbiegną się jeszcze bardziej będę miał dwie możliwości:
1. wydać wszystie trzy tomy korzystając z usług innego wydawnictwa,
2. nie wydawać książek wcale. |
To może jednak inne wydawnictwo?
Sabaoth - Sro Mar 09, 2011 5:40 pm
Znak wodny kłóci się z moim poczuciem estetyki Ostatnio zacząłem oznaczać zdjęcia dodawane do strony niewielkim napisem w rogu ale to łatwe do przycięcia, a zeszpecić zdjęcie wielkim znakiem wodnym biegnącym przez środek jakoś nie potrafię.
Na wydanie moich książek w okresie przedbożonarodzeniowym bo ponoć tylko wtedy Polacy kupują książki nie mam ochoty czekać. Kontaktów z wydawnictwami nie mam więc pewnie książki zakończą żywot w szufladzie (być może złamię tekst osobiście i stworzę wzbogacone wersje autorskie, które w postaci pdf-ów będę udostępniał znajomym do czytania na e-bookach).
norveg - Sro Mar 09, 2011 6:04 pm
Sabaoth napisał/a: | Znak wodny kłóci się z moim poczuciem estetyki |
Coś za coś;) Mi się powoli zaczyna tlić idea rejestrowanego serwisu. Ale to sporo pracy
Sabaoth napisał/a: | być może złamię tekst osobiście i stworzę wzbogacone wersje autorskie |
Mogę pomóc. Łamię teksty codziennie od wielu lat W tym książek też było trochę
|
|