Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - Cristal-Wrzeszcz

ramcimcim - Czw Sty 19, 2012 10:47 pm
Temat postu: Cristal-Wrzeszcz
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem w kropce, mam do wykonania prace w temacie której jest między innymi budynek Cristalu we Wrzeszczu. Nie dopilnowałem terminu i zostało mi bardzo mało czasu(do soboty). Potrzebuję jak najwięcej informacji, zdjęć(nowych,starych) dotyczących obiektu, jego historii.
Drodzy forumowicze bardzo proszę o pomoc :)

Mikołaj - Czw Sty 19, 2012 11:14 pm

przejrzyj Kosycarza
Martino - Pią Sty 20, 2012 12:21 am

Jaki masz temat pracy, bo domyślam się, że fotki knajpy wygooglałeś sobie sam?
ramcimcim - Pią Sty 20, 2012 7:43 pm

w sumie temat nie jest ważny proszę tylko o jak najwięcej informacji dotyczących tego biektu :(!
danziger - Pią Sty 20, 2012 7:52 pm

Wiesz, w sumie te informacje też nie są takie ważne.
ramcimcim - Pią Sty 20, 2012 8:16 pm

No więc muszę napisać na temat nieudanej rewitalizacji, wiem, że to rewitalizacja w sumie nie jest ale coś mieć muszę stąd proszę o jak najwięcej informacji.
Martino - Pią Sty 20, 2012 10:36 pm

Cristal, to nie jest przykład rewitalizacji (nawet nieudanej), a raczej realizacja wytycznych planu zagospodarowania przestrzennego...
ramcimcim - Sob Sty 21, 2012 5:41 pm

Ale ja zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest rewitalizacja. Pomińmy proszę ten temat! Proszę Was o jakieś informacje dotyczące cristala, czas budowy, funkcja przeznaczenie etc.
Martino - Sob Sty 21, 2012 6:52 pm

"Cristal otwarto w lipcu 1961 r., jako lokal klasy „S”, czyli najwyższej w hierarchii PRL-owskiej gastronomii. Miał służyć (i służył) klasie pracującej i obywatelom. Dzisiaj powiedzielibyśmy: mieszkańcom.(..)"

http://wrzeszcz.info.pl/