Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - Dworek Zakoniczyn

warzyn - Czw Maj 26, 2016 9:42 pm
Temat postu: Dworek Zakoniczyn
cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum kłaniam się nisko :zgooda: .
Powodem zalogowania i chęci przystąpienia do forum jest mój dzisiejszy wypad rowerowy.
Mianowicie trafiłem pod piękny, ale zdewastowany budynek dworku Zakoniczyn. Choć bardzo podupadły to nadal majestatyczny. Pierwsze co przyszło mi do głowy to zobaczyć jak ów dworek wyglądał w czasie świetności i tu ku mojemu zdziwieniu nie ma żadnych zdjęć historycznych!?
Dysponuje ktoś jakimkolwiek zdjęciem historycznym tego obiektu?

kuzyn - Sro Wrz 13, 2017 1:56 am
Temat postu: Re: Dworek Zakoniczyn
warzyn napisał/a:
cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum kłaniam się nisko :zgooda: .
Powodem zalogowania i chęci przystąpienia do forum jest mój dzisiejszy wypad rowerowy.
Mianowicie trafiłem pod piękny, ale zdewastowany budynek dworku Zakoniczyn. Choć bardzo podupadły to nadal majestatyczny. Pierwsze co przyszło mi do głowy to zobaczyć jak ów dworek wyglądał w czasie świetności i tu ku mojemu zdziwieniu nie ma żadnych zdjęć historycznych!?
Dysponuje ktoś jakimkolwiek zdjęciem historycznym tego obiektu?

W sieci są tylko takie http://byekuf.republika.p.../zakoniczyn.htm. Może ktoś coś kiedyś wstawi, sam jestem ciekaw jak to wyglądało, mieszkam teraz jakieś 50 metrów od tego Dworku. Wiem, że obecnie mieszkają tam ludzie (koleżanka, koleżanki mojej dziewczyny ;D), właścicielem gruntu jest chyba PB Górski.

Hamer - Pią Wrz 22, 2017 8:30 pm

Wątek poboczny.
Gdzieś wyczytałem, że przy ul. Wieżyckiej miał miejsce jeden z napadów na kobiety seryjnego dewianta mordercy Skorpiona.