|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Wodociąg przy kaplicy Królewskiej
Marcin - Wto Lis 02, 2004 10:14 pm Temat postu: Wodociąg przy kaplicy Królewskiej Wodociąg przy kaplicy Królewskiej
Mikołaj - Wto Lis 02, 2004 10:20 pm
Cytat: | Rury doprowadzały wodę do tzw. Ław Mięsnych, które przez kilka stuleci działały między kościołem Mariackim a kaplicą Królewską |
a to ciekawostka!
Marcin - Wto Lis 02, 2004 10:29 pm
"Prasa kłamie!" - jak się okazuje to hasło sprzed kilkudziesięciu lat nadal jest aktualne.
pumeks - Sro Lis 03, 2004 9:56 am
Pan Netka z Dziennika Bałtyckiego jest jeszcze lepszy :
Główne Miasto. Odkrycie archeologiczne
Kasia_57 - Sro Lis 03, 2004 10:00 am
No to - biorąc pod uwagę, fakt, że zaglądają tu także "niefachowcy" to może warto udzielić paru informacji w tzw. temacie. Niekoniecznie tutaj, może w innym watku.
Prawda????????????????
pumeks - Sro Lis 03, 2004 10:06 am
Kasia_57 napisał/a: | No to - biorąc pod uwagę, fakt, że zaglądają tu także "niefachowcy" to może warto udzielić paru informacji w tzw. temacie. Niekoniecznie tutaj, może w innym watku.
Prawda???????????????? |
Ale o czym? o tym że między Mariackim a kaplicą jest plebania, a nie Ławy mięsne? czy o tym, że Ławy powstały z górą 300 lat wcześniej niż owa kaplica? a może o tym że Monika Kasprzak nie ma na imię Małgorzata?
Kasia_57 - Sro Lis 03, 2004 4:45 pm
o tym, co nas najbradziej może interesować, a co dla nas jest na razie niedostępne. Notatka prasowa, jak pewnie się domyśliłeś, była pretekstem.
pumeks - Czw Lis 04, 2004 9:36 am
Kasia_57 napisał/a: | o tym, co nas najbradziej może interesować, a co dla nas jest na razie niedostępne. |
???????????
Kasia_57 - Czw Lis 04, 2004 10:12 am
no cóż... nie wiadomo co nas może intersować prawda?
Kasia_57 - Czw Lis 04, 2004 10:19 am
Wybacz, ale wyobrażałam sobie, że od czasu do czasu "puścisz farbę" co sie dzieje na "wykopkach" - tak jak to robiła "Warszawka". Trudno jest latać i za każdym razem prosić o wstęp i zawracać głowę ludziom tam pracującym. mam nadzieję, że teraz wiesz o co mi chodzi. Bo chyab zrozumiałeś, ze enuncjacje prasowe to był tylko pretekst do ruszenia sprawy, o której kiedyś wposminałam, że bardzo mi zależy na wejściu na teren, i posłuchaniu. Nawet o bzdurach - według kopiących.
pumeks - Czw Lis 04, 2004 11:02 am
sorry ale to co wiedziałem napisałem pod koniec sierpnia tutaj, a od tego czasu z tego co wiem nie wydarzyło się zbyt wiele - rutynowe odgrzebywanie piwnic.
Mikołaj - Czw Lis 04, 2004 11:05 am
Kasiu, mój kolega (student) tam kopie, jeśli chcesz, to albo was umówię, albo dam znać, kiedy sam się będę wybierał. Jesteś zainteresowana?
Kasia_57 - Pon Lis 08, 2004 3:12 pm
Przepraszam Was Panowie za brak odzewu - nie zaglądałam tu czas jakiś...
Jestem zainteresowana wszystkim:)
Nawet zwykłym odgrzebywaniem piwnic:) i wybraniuem się tam:) Łykam wszystko.
Musiałam "missnąć" opis z sierpnia. Właśnie doczytałam. I tymbardziej piszę się na taki wypad!!!!!
i oczywiście już z góry sie na to cieszę!
Kasia_57 - Pon Lis 29, 2004 11:16 am
Mikołaj napisał/a: | Kasiu, mój kolega (student) tam kopie, jeśli chcesz, to albo was umówię, albo dam znać, kiedy sam się będę wybierał. Jesteś zainteresowana? |
Czy to jest nadal aktualne???
(przyszły tydzień mam nieco spokojniejszy)
Mikołaj - Pon Lis 29, 2004 2:15 pm
Jest, co prawda od tamtego czasu się z nim nie kontaktowałem, ale jak podasz mi dokładny termin, to mogę spróbować.
Kasia_57 - Wto Lis 30, 2004 7:01 pm
hm... wiesz, ja już oduczyłam się podawać jakiegokolwiek terminy. Ale w przyszłym tygodniu zapowiada się że zajęty mam czwartek i weekend. Więc - dostosuję się.
|
|