Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - Kolekcja wiosna-lato 2005 - subskrypcja

Marcin - Wto Cze 07, 2005 9:10 pm
Temat postu: Kolekcja wiosna-lato 2005 - subskrypcja
Forda T można kupić w każdym kolorze pod warunkiem, że jest to kolor czarny.
Henry Ford

W końcu doczekaliśmy się (już prawie, prawie)... :wink: własnych rzygaczowych koszulek
Koszulki (czyli po polsku t-shirty :wink: ) nie powinny kosztować więcej niż 15 zł za sztukę.
Poszliśmy o krok dalej niż Henry F. i koszulki będą dostępne w każdym kolorze pod warunkiem, że będzie to kolor czarny lub biały. Na spotkaniu roboczym rzygaczowych kreatorów mody (Rzygacz Trendy Group MGM :wink: ) zostało ustalone, iż na koszulce zostanie umieszczone logo (czarne lub białe z zależności od koloru tła) „Jestem stąd”.

Logo będzie maiło ok. 10 cm wysokości i zostanie umieszczone w okolicach lewej piersi.

Osoby zainteresowane nabyciem koszulki proszę o informację na mój adres e-mail (o temacie -> Koszulki),
np. 3 sztuki (2 czarne, 1 biała) / rozmiar XL.
Zamawiać proszę jak najszybciej!!!

PS. Powyższe propozycje są katalogiem zamkniętym i na razie nie przewidujemy dyskusji o możliwości indywidualizacji innych zamówień.

parker - Wto Cze 07, 2005 9:13 pm

Rozumiem, że rozmiar jest standardowy?
Marcin - Wto Cze 07, 2005 9:20 pm

I jeszcze jedno - wątek ten trafił nieprzypadkowo do działu dostępnego dla grupy "Nasze sprawy" - proszę więc o niedyskutowanie o koszulkach na forum ogólnodostępnym.

parker napisał/a:
Rozumiem, że rozmiar jest standardowy?

:% Podajesz swój wymiar, np
Cytat:
np. 3 sztuki (2 czarne, 1 biała) / rozmiar XL.

parker - Wto Cze 07, 2005 9:24 pm

Miałam na myśli, czy XL jest przewidziane na osobę z 180 cm wzrostu, a nie na przykład na wyjątkowo wyrośniętego chińczyka 140 w kapeluszu, bo i tak bywa.
Marcin - Wto Cze 07, 2005 9:29 pm

Parker, rozmawiamy o "porządnych" koszulkach, a nie o takich które po dwóch praniach mogą służyć jedynie jako szmaty.
Po określeniu całkowitej wielkości zamówienia (dla pewności) podane zostaną jeszcze wymiary poszczególnych koszulek w centymetrach.

seestrasse - Wto Cze 07, 2005 9:36 pm

ja bardzo proszę o dwie sztuki, wersję męską i żeńską na czarno :hihi: rozmiary mogą być identyczne dla obojga, no i wreszcie niechże owe koszulki mają min. metr w biuście :hihi:
Sabaoth - Wto Cze 07, 2005 9:36 pm

Czy to będzie oficjalny strój na spotkania stowarzyszeniowe i czy przewiduje się również oficjalne nakrycie głowy i oficjalny krawat do tiszerta? :^^
Grün - Wto Cze 07, 2005 9:37 pm

Ja zamawiam 3 czarne XXXXXXL :)
parker - Wto Cze 07, 2005 10:05 pm

Ja poproszę dwie XL-ki, czarne oczywiście :wink:
Na dzień i na noc :mrgreen:

Marcin - Wto Cze 07, 2005 10:20 pm

Zamówienia (wraz ze szczegółami) proszę słać na mój adres e-mail.
Proszę także aby temat brzmiał "Koszulki" - bo już ustawiłem regułę wiadomości i Wasze zamówienia same będą wpadały do specjanego folderu. :wink:

Sabaoth - Wto Cze 07, 2005 10:26 pm

Ja już wysłałem :mrgreen:
Makabunda - Wto Cze 07, 2005 11:48 pm

Cytat:
Na dzień i na noc

Toż to zakrawa na jakąś perwersję :hiihihi:

wrangla - Sro Cze 08, 2005 12:02 am

Kolejna czarnulka do kolekcji :^^
danziger - Sro Cze 08, 2005 12:19 am

A może by tak jednak podać konkretne wymiary poszczególnych rozmiarów, bo XL to raz jest na mnie w sam raz, innym razem w nim się mogę utopić, a jeszcze kiedy indziej jest takie, że muszę wkładać używając noża/łyżki do butów i wazeliny :wink:
lusinek1 - Sro Cze 08, 2005 12:38 am

danziger napisał/a:
...a jeszcze kiedy indziej jest takie, że muszę wkładać używając noża/łyżki do butów i wazeliny :wink:

Makabundo, to dopiero zakrawa na jakąś perwersję :hihi:

Sabaoth - Sro Cze 08, 2005 6:55 am

Nie, ja się z Danzigerem zgadzam. Czasami można się utopić w L-ce, a czasami szwy w XL trzeszczą przy każdym ruchu. Odnoszę wrażenie, że metki przyszywane są takie, jakie akurat są na stanie w magazynie i nie mają nic wspólnego z rozmiarem koszulki. :%
Corzano - Sro Cze 08, 2005 7:52 am

Sabaoth napisał/a:
Czasami można się utopić w L-ce, a czasami szwy w XL trzeszczą przy każdym ruchu.

Przecież przyciasne koszulki to nie problem - jeszcze lepiej podkreślą nasze wspaniale uformowane ciała. :wink:

Zoppoter - Sro Cze 08, 2005 8:07 am

Corzano napisał/a:
Sabaoth napisał/a:
Czasami można się utopić w L-ce, a czasami szwy w XL trzeszczą przy każdym ruchu.

Przecież przyciasne koszulki to nie problem - jeszcze lepiej podkreślą nasze wspaniale uformowane ciała. :wink:

Mhm, ale jednak wolałbym zeby ludzie nie mdleli na mój widok... z przerażenia. O GrÜnpisie nie wspomnę...

pumeks - Sro Cze 08, 2005 2:53 pm

Hm... poproszę dwie czarne, dorosłe (ale mniejsze niż Zoppoter :hihi: ) i jeżeli są, to jedną dla siedmiolatka... Bo wersji "bobas" pewnie nie przewidujemy? :hihi:
seestrasse - Sro Cze 08, 2005 3:03 pm

aha, to ja proszę jeszcze dla Kota :hihi:
parker - Sro Cze 08, 2005 7:59 pm

Makabunda napisał/a:
Cytat:
Na dzień i na noc

Toż to zakrawa na jakąś perwersję :hiihihi:

Perwersja?
Zasadniczo to ja się nie ubieram na noc, ale ostatnio jakoś zimno w tym pięknym Gdańsku, to może się przydać :wink:

Mikołaj - Pon Cze 13, 2005 1:15 am

Oświadczajcie się żwawo i najlepiej z zapasem, bo wtedy cena będzie niższa. Ze źródeł zbliżonych do rodziny Langfuhrterków wiem, że liczba zamówionych koszulek oscyluje wokoł 40 szt., to dużo poniżej wstępnych szacunków.

Logo będzie miało ok. 7 cm wysokości, pod spodem będzie napis "jestem stąd". Koszulka będzie wyglądała mniej więcej tak:

jahrek - Pon Cze 13, 2005 1:41 am

A czemu nie większe? :hmmm:
Mikołaj - Pon Cze 13, 2005 1:52 am

Na coś się trzeba było zdecydować.
Jedni wolą większe, inni mniejsze, jedni po środku, inni na piersi, a wszystkich nie zadowolimy (ale mi się napisało :hiihihi: ).
Poza tym przy takim rozmiarze loga matrycę da się wykorzystać jeszcze np. do wyprodukowania kubków.
Może kolekcja jesień/zima będzie miała duże logo :wink:

abernacka - Pon Cze 13, 2005 6:18 am

Pomysł z koszulkami jak najbardziej jest przedni. Ale mam jedną propozycję.
Oto i ona: Za drobną opłatą (na innym forum gdzie jestem zalogowany ten koszt wynosi dodatkowo tylko 2zł) pod spodem loga "Jestem Stąd" można by było umieścić swój nick forumowy.

Mikołaj - Pon Cze 13, 2005 8:36 am

To miałoby sens, gdybyśmy byli wielkim klubem ogólnopolskim, który właśnie organizuje swój pierwszy zlot i nikt nikogo na żywo nie zna. Myślę jednak, że koszulka będzie używana do celów "cywilnych" i nikomu takie nicki nie sa potrzebne.
Tym samym chciałbym zakończyć dyskusję o tym, co byśmy chcieli w koszulce ulepszyć i zapraszam do zamawiania takiej jaka jest.

Corzano - Pon Cze 13, 2005 8:43 am

Mikołaj napisał/a:
Poza tym przy takim rozmiarze loga matrycę da się wykorzystać jeszcze np. do wyprodukowania kubków.

Kubki to fajny pomysł. Lubie takie drobiazgi. Jeśli można puścić wodze fantazji, to fajną sprawą byłyby takie niewielkie znaczki wpinane do marynarek. Oczywiście z Waszym wzorem.

Sabaoth - Pon Cze 13, 2005 8:59 am

Cytat:
Jeśli można puścić wodze fantazji, to fajną sprawą byłyby takie niewielkie znaczki wpinane do marynarek. Oczywiście z Waszym wzorem.

To ja bym poprosil znaczek z podobizna Wielkiego Architekta do noszenia w klapie marynarki :hihi:

Petelka - Pon Cze 13, 2005 9:06 am

Marcinie, czy dostałeś moje mailowe zamówienie? Bo nie mam potwierdzenia wysłania wiadomości i nie wiem: poszło czy nie? :???:
Marcin - Pon Cze 13, 2005 10:07 am

Petelka napisał/a:
Marcinie, czy dostałeś moje mailowe zamówienie? Bo nie mam potwierdzenia wysłania wiadomości i nie wiem: poszło czy nie? :???:

Niestety nie otrzymałem Twojego zamówienia... :???: Poproszę o ponowne wysłanie tego e-mail'a.

I by nie trzymać w niepewności pozostałe osoby za chwilkę wyślę potwierdzene złożenia zamówienia.

Cytat:
Hm... poproszę dwie czarne, dorosłe (ale mniejsze niż Zoppoter ) i jeżeli są, to jedną dla siedmiolatka...

Pumeks, proszę o większą precyzję :wink: - dorosłe czyli w Waszym przypadku "L", a dla Mikołaja rozmiar "M"? Dane prześlij mi e-mail'em.

Petelka - Pon Cze 13, 2005 11:35 am

Cytat:
Niestety nie otrzymałem Twojego zamówienia... Poproszę o ponowne wysłanie tego e-mail'a.

Wysłałam ponownie. :)

PAULUS MAZUR - Pon Cze 13, 2005 12:16 pm

ZAMAWIAM 3 W CIEMNO TZN .CZARNULKI ROZMIAR XXXL!!!!!!!!!!!!
knovak - Pon Cze 13, 2005 8:40 pm

Marcin napisał/a:

I by nie trzymać w niepewności pozostałe osoby za chwilkę wyślę potwierdzene złożenia zamówienia.
.

Hmm, takiego potwierdzenia nie otrzymałem, czy to znaczy że mój mail wcięło na trasie? :|

Marcin - Pon Cze 13, 2005 8:47 pm

A którą skrzynkę sprawdzałeś? Z tej z której wysłałeś? :wink:
I by Cię nie trzymać w niepewności - potwierdzam. :D

knovak - Pon Cze 13, 2005 8:58 pm

Ufff...
:wink:

knovak - Pon Cze 13, 2005 9:09 pm

Hmmm, tak mi sie nasunęło... ponieważ jesteśmy mocno umocowani w internecie, może przydałaby sie niewielka modyfikacja logo na:

jestem st@d

(z ew. modyfikacją małpy, której dorobić by można dłuższy i zakręcony ogonek :hihi: )

Tak tylko pytam...

wrangla - Pon Cze 13, 2005 9:41 pm

knovak napisał/a:
Hmmm, tak mi sie nasunęło... ponieważ jesteśmy mocno umocowani w internecie, może przydałaby sie niewielka modyfikacja logo na:
jestem st@d
(z ew. modyfikacją małpy, której dorobić by można dłuższy i zakręcony ogonek :hihi: )

małpy, hmm :hihi: ...skądś ten motyw pamiętam :hihi:

knovak - Pon Cze 13, 2005 9:49 pm

jestem jak zwykle niewinny!
:devil: :mrgreen: :devil:

Kasia_57 - Pon Cze 13, 2005 10:09 pm

Dostałam potwierdzenie zamówienia :==
Marcin - Wto Cze 21, 2005 4:49 pm

Kto się jeszcze nie zdecydował ma szanase zamówienia koszulek jedynie do końca tygodnia. Później zamykam sklepik. :wink:
Pietrucha - Nie Cze 26, 2005 4:32 am

w ostatniej chwili doszedłem do tego tematu... już wysyłam majla
Mikołaj - Pią Lip 29, 2005 4:44 pm

Dziś o 14.30 spotkaliśmy się z Danzigerem i Danzigerin pod drzwiami Marcina.
Langfuhrterku baaardzo dziękujemy za poświęcony czas :==
Odebrałem całe naręcze koszulek, jakość eksportowa! :wink:

Corzano - Pią Lip 29, 2005 8:30 pm

A ja jestem zawiedziony - brzuch, jak wystawał, tak wystaje. :hihi:
A poważnie, to miodzio. Dzięki!

seestrasse - Pią Lip 29, 2005 8:39 pm

koszulki wspaniałe!!!!!!!! dziękujemy!!!!!!
Marcin - pozdrów panią sąsiadkę... :wink:

Corzano - Pią Lip 29, 2005 8:46 pm

Ciekawe kto dostanie za małe? :hmmm: :hiihihi:
Gdanszczanin - Czw Wrz 01, 2005 3:35 pm

Mam pytanie czy jest jeszcze szansa zdobyc koszulke ? To znaczy zamowilem ja i o ile nawet pamietam zaplacilem ale nie moglem odebrac bo mnie nie bylo
parker - Czw Wrz 01, 2005 3:54 pm

A to ja zapytam przy okazji czy nie zostały jeszcze jakieś XXL-ki (XL-ka też mogłaby być) ? ALbo czy jest szansa na dodruk? Bo ja jedną z moich dwóch dałam komuś w prezencie i chętnie bym wzięła .
Marcin - Czw Wrz 01, 2005 4:09 pm

Po kolei...
Ludkowie drodzy którzy jeszcze nie odebraliście swych koszulek - a jest was jeszcze liczna grupa - odbierajce je jak najszybciej, bo w końcu stanę się ich właścicielem przez "zasiedzenie" :wink: . Przed odbiorem proszę o kontakt telefoniczny - byście zastali mnie w domku.

Koszulek zamówiono tyle - ile było waszych zamówień - czyli nie zostały żadne "wolne" sztuki. A w sprawie ewentualnego dodruku dowiem się szczegółów.

jacek-gdansk - Czw Wrz 01, 2005 9:30 pm

Gdyby był dodruk to ja poproszę dwie w kolorze czarnym jedna i dla odmiany w białym druga. Rozmiar xxl.
Mikołaj - Pią Wrz 02, 2005 7:13 pm

Cytat:
przez "zasiedzenie"

Marcin, zdejmij je wreszcie z kanapy...

Mikołaj - Pią Lis 11, 2005 12:48 am

z tego co wiem, kilka osób do tej pory nie odebrało koszulek:
- Bassa
- Lusinek
- Knovak
- ..?

Marcin zapewne chętnie zakończyłby już tę akcję... :%

bassa - Pią Lis 11, 2005 1:17 am

Ehm..ja tam jestem chętna,jeno Marcin nie odpowiada na pw- ok, jakoś to ugłaszcze, bo zależy mi na koszulkach dla siebie i małżonka...a robota zorganizowania tego to OKLASKI i wyrazy....;-))
Mikołaj - Pią Lis 11, 2005 1:55 am

Cytat:
Marcin nie odpowiada na pw

akurat... :hihi:

gargoyle dfl - Pią Lis 11, 2005 4:29 am

Jak macie jakas extra w rozmiarze XL no ew. X to ja sie pisze . Prosze o wiad na pw.
fritzek - Pią Lis 11, 2005 12:50 pm

Jeżeli będzie dodruk to ja się piszę na dwie sztuki. Czarne oczywiście.
danziger - Pią Lis 11, 2005 3:25 pm

Jeśli cos zostało, labo będzie dodruk, to ja bym wziął - ale tylko XL produkcji LPP, bo tej drugiej firmy, to XXL jest mniejsza od lppowskiej XL :)
bassa - Sob Lis 12, 2005 9:16 pm

Ja sie stawie-albo umyślnym jakoś pobiore....na razie jestem okazem modelowym zapalenia oskrzeli,a toć nie chcecie chyba,żebym Wielkiego Marcina Społecznie Koszulkującego tym obdarowała!Co najwyżej rogale marcińskie czas by mu dostarczyć,takie prawidłowe czyli z białym makiem w środku...;-)) :P
knovak - Nie Lis 13, 2005 7:06 am

Ja oczywiście tak, tylko nie bardzo mam jak... :oops:
Jarek z Wrzeszcza - Pon Lis 14, 2005 4:34 pm

Tylu chętnych... :)

To będzie ten dodruk czy nie? :wink:

Marcin - Pon Lis 14, 2005 5:08 pm

"Dodruk" w najbliższym czasie nie jest planowany...
Jarek z Wrzeszcza - Pon Lis 14, 2005 5:18 pm

:cry:
Corzano - Pon Lis 14, 2005 5:33 pm

Ciekawe jaką cenę osiągnęłaby moja koszulka, gdybym wystawił ją na Allegro? :hmmm: :wink:
danziger - Pon Lis 14, 2005 5:42 pm

Corzano napisał/a:
Ciekawe jaką cenę osiągnęłaby moja koszulka, gdybym wystawił ją na Allegro? :hmmm: :wink:
Domyślam się, że to dowcip. Niemniej jednak chciałbym zauważyć, że koszulki z założenia miały nie być dostepne dla każdego... :%
Marcin - Pon Lis 14, 2005 6:00 pm

Co proponujesz? Komisję do przyznawania koncesji na noszenie koszulek "forumowych"? :wink: :hihi: :wink:

A tak na poważnie - to wątpię by ktoś chciał pozbywać się swej koszulki.

gargoyle dfl - Wto Lis 15, 2005 12:32 am

Trzeba uwazac zeby nie bylo podrob na allegro i ebay :hiihihi:
bassa - Nie Maj 07, 2006 9:31 pm

Ehm...że rzucę subtelne pytanko, czy nie czas na "Jestem Stąd" na zielonych koszulkach ??? takich w kolorze zielonego listka...na poczatek ???kolekcja 2006?
(A ogólnie Marcin mnie zabije za takie pomysły,wiecie ile on miał roboty i pisania żeby BYLY .... i dopiął sprawę!!!!)

Mikołaj - Nie Maj 07, 2006 9:46 pm

Bassa, a Ty odebrałaś już koszulkę? :hihi:
Corzano - Nie Maj 07, 2006 9:54 pm

Właśnie, zostało coś? Wziąłbym jakieś porzucone XXL-ki. :)
parker - Pon Maj 08, 2006 5:53 am

oo, ja tez :) byle duże i czarne :)
danziger - Pon Maj 08, 2006 12:46 pm

też chętnie wezmę XXLki, gdyby jakieś zostały. Kolor obojętny, byle to były to koszulki tej firmy, co robiła większe rozmiary :)
PAULUS MAZUR - Pon Maj 08, 2006 2:02 pm

Ja tes kce dwje duze carne. :D
Marcin - Pon Maj 08, 2006 2:06 pm

Bardzo mi przykro, ale nie zostały żadne "wolne" koszulki. Również na razie nie planuję dodruku...
knovak - Pon Maj 08, 2006 5:56 pm

A masz jeszcze te moje?
bassa - Pon Maj 08, 2006 10:24 pm

Hmmmm....no sami widzicie,że czyn społeczny na rzecz bliźnich Marcin juz wykonał z naddatkiem!!!Może by ewentualnie patronował nastepnemu Męczennikowi Pracy Społecznej ??? :P To nie jest prosta i łatwa sprawa,przypilnowanie koszulek dobrej jakości z dobrze wykonanym nadrukiem;o czym szybko sie przekonuje każdy młody zakładający taka firmę-usługę.A i decyzja o nastepnej kolekcji i kolorze w rękach Mikołaja wyłącznie,co przecie widać z linii papilarnych.... :OO
Corzano - Wto Maj 09, 2006 7:34 am

bassa napisał/a:
To nie jest prosta i łatwa sprawa,przypilnowanie koszulek dobrej jakości z dobrze wykonanym nadrukiem

Rozdział koszulek różnych producentów, z których każdy inaczej definiuje symbole rozmiarów, to był wyczyn. :mrgreen:

DarioB - Nie Sie 13, 2006 4:49 pm

Może jakaś nowa wersja?? Czarne polo z białym logo??
Mikołaj - Nie Sie 13, 2006 4:59 pm

Cytat:
Czarne polo z białym logo??

czemu nie, tylko kto miał by się tym zająć :P bo Langfuhrterek na pewno ma ich już dosyć

seestrasse - Pon Sie 14, 2006 12:29 am

interes życia :hihi: