|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Kolekcja wiosna-lato 2005 - subskrypcja
Marcin - Wto Cze 07, 2005 9:10 pm Temat postu: Kolekcja wiosna-lato 2005 - subskrypcja Forda T można kupić w każdym kolorze pod warunkiem, że jest to kolor czarny.
Henry Ford
W końcu doczekaliśmy się (już prawie, prawie)... własnych rzygaczowych koszulek
Koszulki (czyli po polsku t-shirty ) nie powinny kosztować więcej niż 15 zł za sztukę.
Poszliśmy o krok dalej niż Henry F. i koszulki będą dostępne w każdym kolorze pod warunkiem, że będzie to kolor czarny lub biały. Na spotkaniu roboczym rzygaczowych kreatorów mody (Rzygacz Trendy Group MGM ) zostało ustalone, iż na koszulce zostanie umieszczone logo (czarne lub białe z zależności od koloru tła) „Jestem stąd”.
Logo będzie maiło ok. 10 cm wysokości i zostanie umieszczone w okolicach lewej piersi.
Osoby zainteresowane nabyciem koszulki proszę o informację na mój adres e-mail (o temacie -> Koszulki),
np. 3 sztuki (2 czarne, 1 biała) / rozmiar XL.
Zamawiać proszę jak najszybciej!!!
PS. Powyższe propozycje są katalogiem zamkniętym i na razie nie przewidujemy dyskusji o możliwości indywidualizacji innych zamówień.
parker - Wto Cze 07, 2005 9:13 pm
Rozumiem, że rozmiar jest standardowy?
Marcin - Wto Cze 07, 2005 9:20 pm
I jeszcze jedno - wątek ten trafił nieprzypadkowo do działu dostępnego dla grupy "Nasze sprawy" - proszę więc o niedyskutowanie o koszulkach na forum ogólnodostępnym.
parker napisał/a: | Rozumiem, że rozmiar jest standardowy? |
Podajesz swój wymiar, np
Cytat: | np. 3 sztuki (2 czarne, 1 biała) / rozmiar XL. |
parker - Wto Cze 07, 2005 9:24 pm
Miałam na myśli, czy XL jest przewidziane na osobę z 180 cm wzrostu, a nie na przykład na wyjątkowo wyrośniętego chińczyka 140 w kapeluszu, bo i tak bywa.
Marcin - Wto Cze 07, 2005 9:29 pm
Parker, rozmawiamy o "porządnych" koszulkach, a nie o takich które po dwóch praniach mogą służyć jedynie jako szmaty.
Po określeniu całkowitej wielkości zamówienia (dla pewności) podane zostaną jeszcze wymiary poszczególnych koszulek w centymetrach.
seestrasse - Wto Cze 07, 2005 9:36 pm
ja bardzo proszę o dwie sztuki, wersję męską i żeńską na czarno rozmiary mogą być identyczne dla obojga, no i wreszcie niechże owe koszulki mają min. metr w biuście
Sabaoth - Wto Cze 07, 2005 9:36 pm
Czy to będzie oficjalny strój na spotkania stowarzyszeniowe i czy przewiduje się również oficjalne nakrycie głowy i oficjalny krawat do tiszerta?
Grün - Wto Cze 07, 2005 9:37 pm
Ja zamawiam 3 czarne XXXXXXL
parker - Wto Cze 07, 2005 10:05 pm
Ja poproszę dwie XL-ki, czarne oczywiście
Na dzień i na noc
Marcin - Wto Cze 07, 2005 10:20 pm
Zamówienia (wraz ze szczegółami) proszę słać na mój adres e-mail.
Proszę także aby temat brzmiał "Koszulki" - bo już ustawiłem regułę wiadomości i Wasze zamówienia same będą wpadały do specjanego folderu.
Sabaoth - Wto Cze 07, 2005 10:26 pm
Ja już wysłałem
Makabunda - Wto Cze 07, 2005 11:48 pm
Toż to zakrawa na jakąś perwersję
wrangla - Sro Cze 08, 2005 12:02 am
Kolejna czarnulka do kolekcji
danziger - Sro Cze 08, 2005 12:19 am
A może by tak jednak podać konkretne wymiary poszczególnych rozmiarów, bo XL to raz jest na mnie w sam raz, innym razem w nim się mogę utopić, a jeszcze kiedy indziej jest takie, że muszę wkładać używając noża/łyżki do butów i wazeliny
lusinek1 - Sro Cze 08, 2005 12:38 am
danziger napisał/a: | ...a jeszcze kiedy indziej jest takie, że muszę wkładać używając noża/łyżki do butów i wazeliny |
Makabundo, to dopiero zakrawa na jakąś perwersję
Sabaoth - Sro Cze 08, 2005 6:55 am
Nie, ja się z Danzigerem zgadzam. Czasami można się utopić w L-ce, a czasami szwy w XL trzeszczą przy każdym ruchu. Odnoszę wrażenie, że metki przyszywane są takie, jakie akurat są na stanie w magazynie i nie mają nic wspólnego z rozmiarem koszulki.
Corzano - Sro Cze 08, 2005 7:52 am
Sabaoth napisał/a: | Czasami można się utopić w L-ce, a czasami szwy w XL trzeszczą przy każdym ruchu. |
Przecież przyciasne koszulki to nie problem - jeszcze lepiej podkreślą nasze wspaniale uformowane ciała.
Zoppoter - Sro Cze 08, 2005 8:07 am
Corzano napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Czasami można się utopić w L-ce, a czasami szwy w XL trzeszczą przy każdym ruchu. |
Przecież przyciasne koszulki to nie problem - jeszcze lepiej podkreślą nasze wspaniale uformowane ciała. |
Mhm, ale jednak wolałbym zeby ludzie nie mdleli na mój widok... z przerażenia. O GrÜnpisie nie wspomnę...
pumeks - Sro Cze 08, 2005 2:53 pm
Hm... poproszę dwie czarne, dorosłe (ale mniejsze niż Zoppoter ) i jeżeli są, to jedną dla siedmiolatka... Bo wersji "bobas" pewnie nie przewidujemy?
seestrasse - Sro Cze 08, 2005 3:03 pm
aha, to ja proszę jeszcze dla Kota
parker - Sro Cze 08, 2005 7:59 pm
Makabunda napisał/a: |
Toż to zakrawa na jakąś perwersję |
Perwersja?
Zasadniczo to ja się nie ubieram na noc, ale ostatnio jakoś zimno w tym pięknym Gdańsku, to może się przydać
Mikołaj - Pon Cze 13, 2005 1:15 am
Oświadczajcie się żwawo i najlepiej z zapasem, bo wtedy cena będzie niższa. Ze źródeł zbliżonych do rodziny Langfuhrterków wiem, że liczba zamówionych koszulek oscyluje wokoł 40 szt., to dużo poniżej wstępnych szacunków.
Logo będzie miało ok. 7 cm wysokości, pod spodem będzie napis "jestem stąd". Koszulka będzie wyglądała mniej więcej tak:
jahrek - Pon Cze 13, 2005 1:41 am
A czemu nie większe?
Mikołaj - Pon Cze 13, 2005 1:52 am
Na coś się trzeba było zdecydować.
Jedni wolą większe, inni mniejsze, jedni po środku, inni na piersi, a wszystkich nie zadowolimy (ale mi się napisało ).
Poza tym przy takim rozmiarze loga matrycę da się wykorzystać jeszcze np. do wyprodukowania kubków.
Może kolekcja jesień/zima będzie miała duże logo
abernacka - Pon Cze 13, 2005 6:18 am
Pomysł z koszulkami jak najbardziej jest przedni. Ale mam jedną propozycję.
Oto i ona: Za drobną opłatą (na innym forum gdzie jestem zalogowany ten koszt wynosi dodatkowo tylko 2zł) pod spodem loga "Jestem Stąd" można by było umieścić swój nick forumowy.
Mikołaj - Pon Cze 13, 2005 8:36 am
To miałoby sens, gdybyśmy byli wielkim klubem ogólnopolskim, który właśnie organizuje swój pierwszy zlot i nikt nikogo na żywo nie zna. Myślę jednak, że koszulka będzie używana do celów "cywilnych" i nikomu takie nicki nie sa potrzebne.
Tym samym chciałbym zakończyć dyskusję o tym, co byśmy chcieli w koszulce ulepszyć i zapraszam do zamawiania takiej jaka jest.
Corzano - Pon Cze 13, 2005 8:43 am
Mikołaj napisał/a: | Poza tym przy takim rozmiarze loga matrycę da się wykorzystać jeszcze np. do wyprodukowania kubków. |
Kubki to fajny pomysł. Lubie takie drobiazgi. Jeśli można puścić wodze fantazji, to fajną sprawą byłyby takie niewielkie znaczki wpinane do marynarek. Oczywiście z Waszym wzorem.
Sabaoth - Pon Cze 13, 2005 8:59 am
Cytat: | Jeśli można puścić wodze fantazji, to fajną sprawą byłyby takie niewielkie znaczki wpinane do marynarek. Oczywiście z Waszym wzorem. |
To ja bym poprosil znaczek z podobizna Wielkiego Architekta do noszenia w klapie marynarki
Petelka - Pon Cze 13, 2005 9:06 am
Marcinie, czy dostałeś moje mailowe zamówienie? Bo nie mam potwierdzenia wysłania wiadomości i nie wiem: poszło czy nie?
Marcin - Pon Cze 13, 2005 10:07 am
Petelka napisał/a: | Marcinie, czy dostałeś moje mailowe zamówienie? Bo nie mam potwierdzenia wysłania wiadomości i nie wiem: poszło czy nie? |
Niestety nie otrzymałem Twojego zamówienia... Poproszę o ponowne wysłanie tego e-mail'a.
I by nie trzymać w niepewności pozostałe osoby za chwilkę wyślę potwierdzene złożenia zamówienia.
Cytat: | Hm... poproszę dwie czarne, dorosłe (ale mniejsze niż Zoppoter ) i jeżeli są, to jedną dla siedmiolatka... |
Pumeks, proszę o większą precyzję - dorosłe czyli w Waszym przypadku "L", a dla Mikołaja rozmiar "M"? Dane prześlij mi e-mail'em.
Petelka - Pon Cze 13, 2005 11:35 am
Cytat: | Niestety nie otrzymałem Twojego zamówienia... Poproszę o ponowne wysłanie tego e-mail'a. |
Wysłałam ponownie.
PAULUS MAZUR - Pon Cze 13, 2005 12:16 pm
ZAMAWIAM 3 W CIEMNO TZN .CZARNULKI ROZMIAR XXXL!!!!!!!!!!!!
knovak - Pon Cze 13, 2005 8:40 pm
Marcin napisał/a: |
I by nie trzymać w niepewności pozostałe osoby za chwilkę wyślę potwierdzene złożenia zamówienia.
. |
Hmm, takiego potwierdzenia nie otrzymałem, czy to znaczy że mój mail wcięło na trasie?
Marcin - Pon Cze 13, 2005 8:47 pm
A którą skrzynkę sprawdzałeś? Z tej z której wysłałeś?
I by Cię nie trzymać w niepewności - potwierdzam.
knovak - Pon Cze 13, 2005 8:58 pm
Ufff...
knovak - Pon Cze 13, 2005 9:09 pm
Hmmm, tak mi sie nasunęło... ponieważ jesteśmy mocno umocowani w internecie, może przydałaby sie niewielka modyfikacja logo na:
jestem st@d
(z ew. modyfikacją małpy, której dorobić by można dłuższy i zakręcony ogonek )
Tak tylko pytam...
wrangla - Pon Cze 13, 2005 9:41 pm
knovak napisał/a: | Hmmm, tak mi sie nasunęło... ponieważ jesteśmy mocno umocowani w internecie, może przydałaby sie niewielka modyfikacja logo na:
jestem st@d
(z ew. modyfikacją małpy, której dorobić by można dłuższy i zakręcony ogonek ) |
małpy, hmm ...skądś ten motyw pamiętam
knovak - Pon Cze 13, 2005 9:49 pm
jestem jak zwykle niewinny!
Kasia_57 - Pon Cze 13, 2005 10:09 pm
Dostałam potwierdzenie zamówienia
Marcin - Wto Cze 21, 2005 4:49 pm
Kto się jeszcze nie zdecydował ma szanase zamówienia koszulek jedynie do końca tygodnia. Później zamykam sklepik.
Pietrucha - Nie Cze 26, 2005 4:32 am
w ostatniej chwili doszedłem do tego tematu... już wysyłam majla
Mikołaj - Pią Lip 29, 2005 4:44 pm
Dziś o 14.30 spotkaliśmy się z Danzigerem i Danzigerin pod drzwiami Marcina.
Langfuhrterku baaardzo dziękujemy za poświęcony czas
Odebrałem całe naręcze koszulek, jakość eksportowa!
Corzano - Pią Lip 29, 2005 8:30 pm
A ja jestem zawiedziony - brzuch, jak wystawał, tak wystaje.
A poważnie, to miodzio. Dzięki!
seestrasse - Pią Lip 29, 2005 8:39 pm
koszulki wspaniałe!!!!!!!! dziękujemy!!!!!!
Marcin - pozdrów panią sąsiadkę...
Corzano - Pią Lip 29, 2005 8:46 pm
Ciekawe kto dostanie za małe?
Gdanszczanin - Czw Wrz 01, 2005 3:35 pm
Mam pytanie czy jest jeszcze szansa zdobyc koszulke ? To znaczy zamowilem ja i o ile nawet pamietam zaplacilem ale nie moglem odebrac bo mnie nie bylo
parker - Czw Wrz 01, 2005 3:54 pm
A to ja zapytam przy okazji czy nie zostały jeszcze jakieś XXL-ki (XL-ka też mogłaby być) ? ALbo czy jest szansa na dodruk? Bo ja jedną z moich dwóch dałam komuś w prezencie i chętnie bym wzięła .
Marcin - Czw Wrz 01, 2005 4:09 pm
Po kolei...
Ludkowie drodzy którzy jeszcze nie odebraliście swych koszulek - a jest was jeszcze liczna grupa - odbierajce je jak najszybciej, bo w końcu stanę się ich właścicielem przez "zasiedzenie" . Przed odbiorem proszę o kontakt telefoniczny - byście zastali mnie w domku.
Koszulek zamówiono tyle - ile było waszych zamówień - czyli nie zostały żadne "wolne" sztuki. A w sprawie ewentualnego dodruku dowiem się szczegółów.
jacek-gdansk - Czw Wrz 01, 2005 9:30 pm
Gdyby był dodruk to ja poproszę dwie w kolorze czarnym jedna i dla odmiany w białym druga. Rozmiar xxl.
Mikołaj - Pią Wrz 02, 2005 7:13 pm
Cytat: | przez "zasiedzenie" |
Marcin, zdejmij je wreszcie z kanapy...
Mikołaj - Pią Lis 11, 2005 12:48 am
z tego co wiem, kilka osób do tej pory nie odebrało koszulek:
- Bassa
- Lusinek
- Knovak
- ..?
Marcin zapewne chętnie zakończyłby już tę akcję...
bassa - Pią Lis 11, 2005 1:17 am
Ehm..ja tam jestem chętna,jeno Marcin nie odpowiada na pw- ok, jakoś to ugłaszcze, bo zależy mi na koszulkach dla siebie i małżonka...a robota zorganizowania tego to OKLASKI i wyrazy....;-))
Mikołaj - Pią Lis 11, 2005 1:55 am
Cytat: | Marcin nie odpowiada na pw |
akurat...
gargoyle dfl - Pią Lis 11, 2005 4:29 am
Jak macie jakas extra w rozmiarze XL no ew. X to ja sie pisze . Prosze o wiad na pw.
fritzek - Pią Lis 11, 2005 12:50 pm
Jeżeli będzie dodruk to ja się piszę na dwie sztuki. Czarne oczywiście.
danziger - Pią Lis 11, 2005 3:25 pm
Jeśli cos zostało, labo będzie dodruk, to ja bym wziął - ale tylko XL produkcji LPP, bo tej drugiej firmy, to XXL jest mniejsza od lppowskiej XL
bassa - Sob Lis 12, 2005 9:16 pm
Ja sie stawie-albo umyślnym jakoś pobiore....na razie jestem okazem modelowym zapalenia oskrzeli,a toć nie chcecie chyba,żebym Wielkiego Marcina Społecznie Koszulkującego tym obdarowała!Co najwyżej rogale marcińskie czas by mu dostarczyć,takie prawidłowe czyli z białym makiem w środku...;-))
knovak - Nie Lis 13, 2005 7:06 am
Ja oczywiście tak, tylko nie bardzo mam jak...
Jarek z Wrzeszcza - Pon Lis 14, 2005 4:34 pm
Tylu chętnych...
To będzie ten dodruk czy nie?
Marcin - Pon Lis 14, 2005 5:08 pm
"Dodruk" w najbliższym czasie nie jest planowany...
Jarek z Wrzeszcza - Pon Lis 14, 2005 5:18 pm
Corzano - Pon Lis 14, 2005 5:33 pm
Ciekawe jaką cenę osiągnęłaby moja koszulka, gdybym wystawił ją na Allegro?
danziger - Pon Lis 14, 2005 5:42 pm
Corzano napisał/a: | Ciekawe jaką cenę osiągnęłaby moja koszulka, gdybym wystawił ją na Allegro? | Domyślam się, że to dowcip. Niemniej jednak chciałbym zauważyć, że koszulki z założenia miały nie być dostepne dla każdego...
Marcin - Pon Lis 14, 2005 6:00 pm
Co proponujesz? Komisję do przyznawania koncesji na noszenie koszulek "forumowych"?
A tak na poważnie - to wątpię by ktoś chciał pozbywać się swej koszulki.
gargoyle dfl - Wto Lis 15, 2005 12:32 am
Trzeba uwazac zeby nie bylo podrob na allegro i ebay
bassa - Nie Maj 07, 2006 9:31 pm
Ehm...że rzucę subtelne pytanko, czy nie czas na "Jestem Stąd" na zielonych koszulkach ??? takich w kolorze zielonego listka...na poczatek ???kolekcja 2006?
(A ogólnie Marcin mnie zabije za takie pomysły,wiecie ile on miał roboty i pisania żeby BYLY .... i dopiął sprawę!!!!)
Mikołaj - Nie Maj 07, 2006 9:46 pm
Bassa, a Ty odebrałaś już koszulkę?
Corzano - Nie Maj 07, 2006 9:54 pm
Właśnie, zostało coś? Wziąłbym jakieś porzucone XXL-ki.
parker - Pon Maj 08, 2006 5:53 am
oo, ja tez byle duże i czarne
danziger - Pon Maj 08, 2006 12:46 pm
też chętnie wezmę XXLki, gdyby jakieś zostały. Kolor obojętny, byle to były to koszulki tej firmy, co robiła większe rozmiary
PAULUS MAZUR - Pon Maj 08, 2006 2:02 pm
Ja tes kce dwje duze carne.
Marcin - Pon Maj 08, 2006 2:06 pm
Bardzo mi przykro, ale nie zostały żadne "wolne" koszulki. Również na razie nie planuję dodruku...
knovak - Pon Maj 08, 2006 5:56 pm
A masz jeszcze te moje?
bassa - Pon Maj 08, 2006 10:24 pm
Hmmmm....no sami widzicie,że czyn społeczny na rzecz bliźnich Marcin juz wykonał z naddatkiem!!!Może by ewentualnie patronował nastepnemu Męczennikowi Pracy Społecznej ??? To nie jest prosta i łatwa sprawa,przypilnowanie koszulek dobrej jakości z dobrze wykonanym nadrukiem;o czym szybko sie przekonuje każdy młody zakładający taka firmę-usługę.A i decyzja o nastepnej kolekcji i kolorze w rękach Mikołaja wyłącznie,co przecie widać z linii papilarnych....
Corzano - Wto Maj 09, 2006 7:34 am
bassa napisał/a: | To nie jest prosta i łatwa sprawa,przypilnowanie koszulek dobrej jakości z dobrze wykonanym nadrukiem |
Rozdział koszulek różnych producentów, z których każdy inaczej definiuje symbole rozmiarów, to był wyczyn.
DarioB - Nie Sie 13, 2006 4:49 pm
Może jakaś nowa wersja?? Czarne polo z białym logo??
Mikołaj - Nie Sie 13, 2006 4:59 pm
Cytat: | Czarne polo z białym logo?? |
czemu nie, tylko kto miał by się tym zająć bo Langfuhrterek na pewno ma ich już dosyć
seestrasse - Pon Sie 14, 2006 12:29 am
interes życia
|
|