Wasze posty mnie ośmieliły do przyznania sie do jednej myśli, która krąży mi po głowie od jakiegoś czasu ale wstydziłem sie do niej przyznać. Otóż myślałem o akcji fotograficznej polegającej na fotografowaniu zakątków dzisiejszego Gdańska i stylizowaniu ich na archiwalne. Byłaby niezła zabawa jeszcze większa gdyby wystapić osobiście na tych zdjeciach w stojach z "epoki" (co w czasach strojów tetatralnych nie powinno być kłopotem).
W liceum też się nosiłem na "lata30-te" i nawet fryzurę (póki miałem coś na głowie) też mialem z epoki. Wtedy taka stylizacja przyszłaby mi bez trudu. Ale teraz?
A co do pumpek (do tego koniecznie podkolanówki w kratę) i bryczesów to dokładnie wiedziałem o co chodzi tylko chciałem dodać pieprzu wątkowi.
Strój to strój ale najpierw trzeba wytypować miejsca gdzie takie zdjęcia możnaby zrobić.
I to jest zadanie godne uczestników forum.
W liceum też się nosiłem na "lata30-te" i nawet fryzurę (póki miałem coś na głowie) też mialem z epoki. Wtedy taka stylizacja przyszłaby mi bez trudu..
A ja ostrzyc sie nie pozwolę! Noszę włosy od przedwojny!
Ale mogę udawać wczesne lata 60-e. Mam do tego nawet odpowiedni samochód...
Strój to strój ale najpierw trzeba wytypować miejsca gdzie takie zdjęcia możnaby zrobić.
I to jest zadanie godne uczestników forum.
Na pierwszy strzał - szeroko pojęte okolice kościoła garnizonowego - kocie łby, stare ogrodzenia, architektura no i... klimat! Jaką ładną scenkę rodzajową można by np. w tym podwórku zmontować
p--2.jpg
Plik ściągnięto 16954 raz(y) 70,23 KB
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
No, no! Nieżle! Tylko jeszcze trzeba by ozywić to ujęcie jakimiś postaciami i będzie to o co mi chodziło. Chociaż........? I bez postaci jest wystarczającao dobrze.
A teraz niech jakaś tajemnicza moc przeniesie nas do nowego wątku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum