Kilka zdjęć z sobotniego spaceru, organizowanego 14.10.2006 przez KTP "Bąbelki".
Nieco większą relację można zobaczyć na stronie www.babelki.pl w dziale "relacje".
Czyli mam rozumiec, że twierdzę można już normalnie zwiedzać?? Zawsze kiedy tam się wybierałem to była zamknęta :( Jeżeli jest otwarta to niechktoś napisze godziny mi dni otwarcia !
Czyli mam rozumiec, że twierdzę można już normalnie zwiedzać?? Zawsze kiedy tam się wybierałem to była zamknęta :( Jeżeli jest otwarta to niechktoś napisze godziny mi dni otwarcia !
Niestety twierdzy nie można jeszcze normalnie zwiedzać i trudno określić kiedy to nastąpi .
Witam. Właśnie dzwoniłem do Muzeum Historycznego Miasta Gdańsk, gdzie rozmawiałem z bardzo miłą kobietą na temat Twierdzy. Okazuje się, że najszybsza data zakończenia prac (a i to nie jest pewne w 100%) to 2011 rok . Ale...jest szansa na zwiedzanie. Należy wysłać pismo do Dyrektora Muzeum z prośbą o możliwość jednorazowej wycieczki, podać należy termin, przybliżoną ilość osób chcących odwiedzić twierdzę, kontakt do uzyskania ewentualnej odpowiedzi ,umotywować ,i istnieje duża szansa na pozytywne rozpatrzenie. Niestety pisanie podań nie jest moją najmocniejszą stroną ale może ktoś biegły spróbowałby? Było by miło spotkać się w szerszym gronie ,czyż nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum