jednak logicznie rozumując jest ona nielegalna również w kraju. Więc witam Was jeszcze raz w gronie "nielegalnych"
Jest jak najbardziej legalna. Nie możesz mieć wyróżnika innego Państwa (gdzieś był link do konwencji z wykazem skrótów). DA tam nie ma. Więc można mieć przyklejone.
Z tego co piszecie w wątku, naklejka będzie na pewno nielegalna jak przekroczymy granice państwa, jednak logicznie rozumując jest ona nielegalna również w kraju. Więc witam Was jeszcze raz w gronie "nielegalnych"
A w życiu. Jak powiedział przedmówca - legalna. Fachowo nazywa się to brak znamion czynu zabronionego, w tym przypadku wykroczenia. Jak nie ma tego skrótu na wykazie państw, to jak możesz popełnić wykroczenie_ No bez jaj
_________________ "Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."
Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Z tego co piszecie w wątku, naklejka będzie na pewno nielegalna jak przekroczymy granice państwa, jednak logicznie rozumując jest ona nielegalna również w kraju. Więc witam Was jeszcze raz w gronie "nielegalnych"
A w życiu. Jak powiedział przedmówca - legalna. Fachowo nazywa się to brak znamion czynu zabronionego, w tym przypadku wykroczenia. Jak nie ma tego skrótu na wykazie państw, to jak możesz popełnić wykroczenie_ No bez jaj
Nie oszukujmy sie ze mozna to podciagnac tez w druga strone, forma nalepki wskazuje na to ze auto pochodzi z "DA", nie kazdy, chociazby w Nowej Zelandii bedzie wiedzial o co chodzi i powstanie zamieszanie. Kazdy kij ma dwa konce niestety. Ja bym chetnie cos takiego nalepij na auto, ale ja tam nie chce sie wyrozniac na drodze za bardzo. Juz i tak wyrozniam sie autem szybszym od 95% innych samochodow ;)
forma nalepki wskazuje na to ze auto pochodzi z "DA", nie kazdy, chociazby w Nowej Zelandii bedzie wiedzial o co chodzi i powstanie zamieszanie.
A jakie to niby zamieszanie powstanie?
Myślę, że w trosce o porządek w głowach obywateli Nowej Zelandii powinniśmy jak najszybciej podjąć uchwałę o samopowstrzymywaniu się przed poruszaniem się w tymże kraju samochodami oklejonymi "DA". A Brygada Młodzieżowa może tego nawet dopilnować i zobowiązać się do zaciagnięcia warty na wybranych nowozelandzkich szosach - poproszę przedstawiciela Brygady o przygotowanie stosownej uchwały.
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
E no kolego daj spokój...jeżeli nie jest zabronione to jest dozwolone...
a jak nalepisz np.zielony listek to znaczy(dla niektórych) że jesteś z Kanady?
W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny,
odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie
oraz naklejania naklejek na samochody
my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej...
Swego czasu panowie i panie ze straży miejskiej pływali swoimi motorówkami i mieli wywieszone flagi Gdańska. Kapitanat Portu nakazał im je ściągnąć - twierdzili, że "od 1939 nie ma takiego tworu jak WMG"
Taka mała dygresja - a i na samochodach nie może być naklejki oznaczającej państwo innej niż kraj rejestracji.
Po 1990 wielu kierowców przekonanych, że PL to wytwór komuchów przyklejało naklejki RP - najczęściej z orłem w tle oraz w barwach narodowych.
A okazało się, ze RP to nic innego jak Filipiny
Aha! Wikipedia nie stanowi źródła prawa w tym kraju.
W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny,
odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie
oraz naklejania naklejek na samochody
my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej...
kurka jak to piknie brzmi!
Ludziska naprawdę obawiajcie się ino skrajnie lewicowo-prawicowo-środkowa-socjalistycznie-demokracjo-komuno-kupa lepsza-republiko-dziwnowej i naklejcie nawet : mam to w D
to pociągną nas że obrażamy naród niemiecki?
e no spoko loko ,u mnie jest na kasku nalepeczka to ewentualnie zdejmą nalepę razem z głową hahaha ale fakt że ta"dzisiejsza młodzież" tym bardziej wszesh coś tam to nieźle daje...
Pozdro olpipol
Wesołych świąt!
Karpik złapany?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum