Może wyważam drzwi już otwarte i proponowany przeze mnie temat już gości na Forum.
Zainspirował mnie do podjęcia tematu artykuł w sobotnio niedzielnym wydaniu Dziennika Bałtyckiego pt.” Gdańskie niewidzialne piękno” Wojtka Korsaka.
Na dobry początek:
Idąc chodnikiem wystarczy tylko unieść głowę by dostrzec to obok czego przechodziło się tyle razy a co w nowym świetle stawia gdańskie budowle – odkrywamy je na nowo(oczywiście należy spozierać również pod nogi aby się nie przewrócić lub co gorsza nie wdepnąć w niespodziankę).
przyciąłem pierwsze zdjęcie, 1800 pikseli do stanowczo za dużo
Mikołaj
obraz_342r_222.jpg
Plik ściągnięto 15908 raz(y) 32,58 KB
Obraz 263t.JPG
Plik ściągnięto 15907 raz(y) 74,4 KB
Obraz 251q.JPG
Plik ściągnięto 15907 raz(y) 74,45 KB
Obraz 081z.JPG
Plik ściągnięto 15907 raz(y) 83,74 KB
Obraz 069z.JPG
Plik ściągnięto 15907 raz(y) 100,43 KB
_________________ Jurek
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj Sro Paź 19, 2011 6:41 pm, w całości zmieniany 1 raz
Na mnie też, nie ma się czym przejmować - mnie już nawet z podwórka kiedyś pogoniono dość nieuprzejmie
A swoje zdjęcia "detali" pokażę pewnie koło piątku, jak (stara sklerotyczka...) nie zapomnę
Obrazki ładne, ale temat byłby 10 razy bardziej wartościowy i przydatny, gdyby to były opisane zdjęcia dokumentujące konkretny budynek, ulicę albo określony motyw.
A może pozwolić forumowiczom na bardziej aktywny udział w oglądaniu owych fotek i niech pozgadują gdzie zostały wykonane, zmusi to niektóre osoby do popatrzenia nieco wyżej niż tylko do parteru. Pomysł poddaję do osądu ogółu.
Ja też bym wolała, gdyby były opisane, bo tak, to...no fajne detale, ale gdzie to jest??? Nie każdy ma czas chodzić i szukać, a dobrze byłoby wiedzieć. Ja też lubię takie szczegóły
Też głosuję za podpisywaniem zdjęć.
Sytuację ze zgadywaniem można odwrócić. Ktoś zobaczy piękny szczegół, przeczyta, gdzie on się znajduje i... poleci go zobaczyć, a przy okazji odkryje może nowe detale, pstryknie i podzieli się nimi na forum.
Fragmentów widocznych na zdjęciach 3. i 4. w pierwszym poście nie umiem zlokalizować
O key, w miarę możności będą fotki z opisem(niektóre były robione parę ładnych lat temu).
Zdjęcie nr.3 to ulica Długa numeru nie pomnę a nr.4 to ulica Stągiewna i jeszcze parę obrazków z tejże .
Nie chciałabym być u...ciążliwa, ale było by super, gdyby autor/zy podpisywali dokładnie zdjecia, tzn. lokalizacje prezentownych detali. Nie każdy jest z Gdańska i nie może zaraz biec i szukać tych pięknych rzeczy. Podpis "zdjecie nr..." niewiele mówi forumowiczom.
Pozdrawiam serdecznie
Nie chciałabym być u...ciążliwa, ale było by super, gdyby autor/zy podpisywali dokładnie zdjecia, tzn. lokalizacje prezentownych detali. Nie każdy jest z Gdańska i nie może zaraz biec i szukać tych pięknych rzeczy. Podpis "zdjecie nr..." niewiele mówi forumowiczom.
Pozdrawiam serdecznie
Z dedykacją dla u… forumowiczki , kilka elementów z przebogatej galerii postaci na elewacji Zbrojowni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum