W końcu się zmobilizowałem i ruszyłem w moją ościenną dzielnicę poszperać za napisami. Rzadko się tam wcześniej zapuszczałem, jednak wyobrażałem sobie, ze znajdę więcej napisów.
Zdjęć nie porobiłem za dużo bo jakoś nieswojo się czułem (z aparatem i mapą wyglądałem jak zabłąkany turysta)
Zarzucam tu kilka ujęć, których nie znalazłem zindeksowanych (domyślam się że są) ale tak na wszelki wypadek
Zaś w tej galerii zebrałem wszystkie moje dotychczasowe zbiory: Link
Jutro może Biskupią lub Wrzeszcz się obada
I tak jeszcze przy okazji w ramach autorekalmy, zapraszam na werjsę testowa mojej stronki Link
XXX.Sempolowskiej 8_5.JPG
Plik ściągnięto 16190 raz(y) 63,6 KB
XXX.Sempolowskiej 8_2.JPG
Plik ściągnięto 16190 raz(y) 55,96 KB
XXX.Kurza 15.16_3.JPG
Plik ściągnięto 16190 raz(y) 71,42 KB
XXX.Grodza Kamienna_2.JPG o tym się dowiedziałem od miejscowych, moze wcześniej byłpod mostem, który teraz zdjęli
Plik ściągnięto 16190 raz(y) 75,02 KB
XXX.Chlodna 7B_2.JPG
Plik ściągnięto 16190 raz(y) 59,76 KB
095.Szczygla 21.22_3.JPG w indeksie jest chyba zły adres to jest szczygla 21/22
Plik ściągnięto 16190 raz(y) 76,01 KB
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
taakie oczy zrobiłem, jak zobaczyłem Twoja kolekcję napisów. Jak to się stało, że się jeszcze pod żadnym nie spotkaliśmy z aparatami w ręce?? Tyle tego jest, że nie dałem rady wszytskiego od razu zobaczyć! Coś mi się wydaje, że trzeba będzie się spotkać i ten temat obgadać!
Żaden problem, ja po prostu korzystając z ogromnej ilosci czasu postanowiłem zrobić sobie wycieczkę rowerową po Gdańsku "Szlakiem Starych Napisów", szukając przy okazji nowych. Ze ściągi z adresami korzystam dopiero jak sam po przeleceniu całej dzielnicy coś przeoczę
No nie wiadomo... Poczekaj az wyznaczą następnego konserwatora... Może się okzać, że się pewnego dnia zdziwimy... Niemile zdziwimy, jak to w Gdańsku....
Dziś, był kolejny spacer pieszo-rowerowy i kilka kolejnych napisów, które chyba zasługują na zinwentaryzowanie:
Całosć jest dodana do galerii Stare Napisy
Dodatkowo wg mnie Wróbla 21/22 już nie istnieje. Znaczy się ten napis co jest zindeksowany został zarzucony tynkiem. Odsłonił się zaś ten co ja podałem
XXX.Stagwie Mleczne.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 99,06 KB
XXX.Most na Stagiewnej_3.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 89,8 KB
XXX.Lastadia 2_2.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 77,26 KB
XXX.Grodza Kamienna 3_1.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 53,31 KB
XXX.Augustynskiego 1_5.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 73,4 KB
XXX.Augustynskiego 1_3.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 76,33 KB
043.Zytnia 23_8.JPG
Plik ściągnięto 16057 raz(y) 95,67 KB
Ostatnio zmieniony przez DarioB Sro Sie 18, 2004 9:55 am, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum