"Stare jak nowe (pełna modernizacja wagonów tramwajowych)
Do Gdańska wróciły z Łodzi po generalnej modernizacji dwa wagony tramwajowe. Dotychczas wyremontowano już osiem wagonów w ciągu dwóch miesięcy. Ostatni przyjechał pod koniec października. Obecnie rozpoczęliśmy drugi etap modernizacji. Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji Łódź Sp. z o.o. wykona dla nas generalny remont 16 wagonów typu 105N. Pierwsze dwa wagony już są na zajezdni we Wrzeszczu. Prawdopodobnie skład pojawi się na linii nr 12 już w niedzielę lub poniedziałek. Całkowicie zmieniony został przód tramwaju. Poza tym zmodernizowano napęd drzwi, wymieniono przetwornice wirowe na statyczne, zamontowano wyświetlacze elektroniczne, zmieniono tapicerkę oraz w drugim wagonie zlikwidowano kabinę motorniczego, co ma wpływ na estetykę wnętrza i zwiększenie powierzchni dla pasażerów. Odnowione składy tramwajowe na pewno spodobają się Gdańszczanom."
fotka
Odnowione składy tramwajowe na pewno spodobają się Gdańszczanom."
fotka
Niczego sobie.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Wysłany: Pią Lis 19, 2004 8:11 am Re: stare-nowe tramwaje
Cytat:
Poza tym zmodernizowano napęd drzwi,
I co będą się w końcu cicho zamykać? Bo do tej pory to zamykanie drzwi powodowało mini trzęsienie ziemi.
Faktycznie na fatce tramwaj prezentuje się bardzo dobrze, troche jest teraz podobny do tych niskopodłogowych.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Prawie wszystko wbrew pozorom. To zmiany kosmetyczne, zresztą Gdańsk jest jednym z ostatnich miast, do którego te modyfikacje typu 105 N trafiają. Wygląd ściany czołowej odbiega nieco od wczesniejszych modernizacji w innych miastrach w Polsce.
To co zrobili z tym tramwajem to wiejski tuning heh. Obciach dla Łodzi i Gdańska. W Bydgoszczu robią ze starych tramawjów prawdziwe cudo a to co wykonali w łodzi to kosmetyka. Nie wymienili nawet deski kontrolnej w kabinie motorniczego bo cały ten pulpit ze starej wersji startreka pozostał. Porażka.
Podczas gdy w Poznań kupije nowoczesne Simensy a Kraków przejmuje za grosze tabór z Wiednia, który przynajmniej ma jakiś styl i klimat my robimy wiejski tuning starych 105N. :(
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum