Byłem dzisiaj w tym muzeum i właśnie się pytałem czemu jest otwarte w takich godzinach odpowiedź: bo nie ma pieniędzy ...
A tak w ogóle to muzeum całkiem ciekawe choć raczej jest dla osób które wiedzą czego szukają bo materiały są w takim zagęszczeniu że trudno sie przez to przekopać. Swoją drogą to oprócz muzeum , samo wnętrze budynku dyrekcji jest bardzo ciekawe .
No i jak muzeum, które ma tak idiotyczne godziny urzędowania śmie się skarżyć, że nikt o nim nie wie, nikt go nie lubi i w ogóle... Zoppoter dał chyba wykładnię przyczyn, o ile pamiętam...
No tak ...................
Ostatnio zmieniony przez ronin33 Czw Gru 02, 2004 6:11 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wymiana poglądów, drogi roninie, nie jest idiotyczna tylko dlatego, że Tobie się nie podobają poglądy w niej prezentowane. Zechciej przeredagować swój ostatni post w tym wątku, proszę.
Ronin, schowaj emocje. Pierwsze, na razie slowne ostrzeżenie.
Z całym szacunkiem dla opiekuna muzeum, jakkolwiek wspaniałym człowiekiem by nie był, to nie zadbał o rozgłos dla swojej instytucji i o dostępne dla normalnych, pracujących/uczących się ludzi godziny zwiedzania.
Witam !!
Jak dobrze pójdzie problemami muzeum zainteresuje sie DB . Mam tylko cicha nadzieję ze to pomoze a nie zaszkodzi, bo im głebiej w to wchodze to mniej mi sie podoba .
Co do godzin otwarcia muzeum to nie zapominajcie ze prowadzi je społecznie jeden człowiek, codziennie ten sam. Nie pobiera sie opłaty za wstęp.
Godziny otwarcia sa na jego mozliwości optymalne, zwiedzającymi przeważnie są dzieci wiec musi byc otwarte w trakcie godzin lekcyjnych, druga grupa to byli kolejarze, na emeryturach wiec im te godziny otwarcia nie przeszkadzają.
Jezeli jakas budząca zaufanie osoba wyraziłaby chęć pomocy /społeczne dyzury/ mozna by pewnie godziny pracy muzeum wydłuzyc , tylko pewnie trudno byłoby kogos takiego znaleźć , ale to jest moje prywatne zdanie i nie rozmawiałem na ten temat z kustoszem.
pzdr.fedrunk
_________________ feci, quod potui, faciant meliora potentes
No takich akurat muzeów to jest sporo. Ale nie wiem dlaczego akurat w omawianym nikt nie wpadł, żeby brać pieniądze za wstęp. Zawsze byłoby parę groszy. Można przecież też zorganizować darmową promocję, o ile uda się zainteresować sprawą media. A czy ktoś wie jak muzeum umieszczone jest w strukturze kolejowej?
Co do godzin otwarcia, to może byłoby lepiej gdyby muzeum, zamiast być otwarte od ósmej do południa, było otwarte od 10-12 (dla szkół) a potem ze dwie godzinki po południu? Że też cholera trzeba na głowie stawać, bo nigdy nie ma pieniędzy na nic poza wynagrodzeniami zarządów...
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum