a masz jakiś konkretny powód, aby Warszawy nie lubić?
Tak, dwa. Jeden nazywa się Legia Warszawa ;) A drugi to jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności największe przykrości spotkały od Warszawiaków :( No i wizualnie mi się nie podoba.
Ale do Muzeum Powstania pojadę - wczuwam się w klimat słuchając sobie teraz Leo Che ;)
no patrz - a mnie się właśnie wizualnie podoba (choć pewnie, że nie wszędzie )
poza tym to miasto, jakby to powiedzieć - godne współczucia, z racji tego, co się w niej działo
a zespół to chyba Lao Che
O pardon!!! Literówka! Jasne, jasne, że Lao Che!
A co Ci się tam wizualnie podoba? Bo mnie niewiele... Może Łazienki od biedy. I powiem Ci jeszcze, ze może i godne współczucia, ale mnie bardziej oburza i bardziej emocjonalnie podchodze do tego, jak Gdańsk został potraktowany
plac Zbawiciela, za "miejskość" i tramwaje - takich miejsc Gdańsk nie posiada (było nie likwidować tramsów na Targu Węglowym i Długiej )
Krakowskie Przedmieście, za całokształt
staroowka (tak, banał )
fasady kościołów barokowych (pewnie dlatego, że u nas ino gothic )
stare kamienice
Powązki
Cmentarz Żydowski
sto dwójki (tramwaje znaczy, uwielbiam!)
podobają mi się również wizualnie pączki od Bliklego - nie mówiąc o smaku!
Cytat:
może i godne współczucia, ale mnie bardziej oburza i bardziej emocjonalnie podchodze do tego, jak Gdańsk został potraktowany
jestem z Gdańska i kocham to miasto. ale bzdurą jest według mnie wartościowanie ludzkiej krzywdy. przypomnę tylko, że Warszawa wykrwawiła się ciut mocniej niż Gdańsk. ale jak mówię, wartościowanie tego nie ma sensu.
a jak pojedziemy nach Krakau, to znowu Was zasypię fotami tymczasem ostatnia porcja warszawskich
waw_15.jpg kamienica na Mirowie
Plik ściągnięto 14686 raz(y) 38,84 KB
waw_16.jpg Muzeum Kolejnictwa jakie jest naprawdę :(
Plik ściągnięto 14688 raz(y) 31,91 KB
waw_17.jpg Powązki
Plik ściągnięto 14686 raz(y) 30,48 KB
waw_19.jpg Pałac Ostrogskich, niegdyś Konserwatorium, dziś Muzeum Chopina
Plik ściągnięto 14686 raz(y) 36,19 KB
waw_18.jpg Powązki
Plik ściągnięto 14686 raz(y) 47,42 KB
waw_21.jpg Krakowskie Przedmieście
Plik ściągnięto 14686 raz(y) 36,68 KB
waw_20.jpg widok z platformy Muz. Powstania Warszawskiego. a niech się narażę do końca - skajlajny też mi się podobają :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum