tak, taka popularna wśród miejscowych nazwa, dalej w kierunku motławy, za ARTUS PARK są natomiast 'bloki kolejowe", ale nie wiem dlaczego je tak nazywają,
A tak poza tym fajne zdjęcia, patrząc od strony kolejowej. Kawałkami dworzec przy Toruńskiej, kawałek wąskotorówki i dość sporo bocznicy do rzeźni (ale nie wypatrzyłem niestety niczego na tych torach).
Jakbyś miał powiększenia tych motywów kolejowych, będę wdzięczny
O kurde. Ale czadowe zdjęcia. Zainteresowały mnie te budyneczki na prawo od stacji Gdańsk Wąskotorowy, mniej więcej w okolicy dzisiejszej siedziby Straży Miejskiej za targowiskiem. Co to za osiedle? Może jedynie baraki przemysłowe ?!
_________________ "Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."
Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Zastanawia mnie okres w jakim zrobione te zdjęcia. Gdańsk Wąskotorowy widoczny wraz z Bramą Żuławską istnieje jak "Placówka". Nie ma w okół niego żadnych zabudowań tak charakterystycznych obecnie dla zbiegu ulic. Długie Ogrody-Elbląska-Siennicka. W jakim okresie powstawaly te budynki? No i zaiste czadowe zdjęcie Dolnej Bramy i dzisiejszej Mostowej.... miodzio.
to fakt że obecnie ta okolica w niczym nie przypomina tej z 1929 roku,
Nie do końca, kościół, plebania są do dziś; układ drogowy zachowany w dużej części. Cudne!
Ten samolocik nie odwinął się w kierunku Przeróbki/Rudnik/Olszynki? Bo tam to dopiero torów było
też mnie zaciekawił ten budynek, obok niego jest jakby ogród albo boisko, na posiadanych przez mnie mapach nie jest zaznaczony więc chyba nie jest obiektem użyteczności publicznej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum