Jak podało Radio Gdańsk w serwisie (o 10.00) przed chwilą Budnik podał się do dymisji. Zaczynam się już bać - bo następny z pewnością będzie "bardziej uległy" wobec urzędasów z UM. Jaki to on (konserwator) nie był, ale przyblokował kilka kuriozalnych pomysłów.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Hulaj dusza, piekla nie ma. Ciekawe ile projektow przypominajacych eksperymentalne szklarnie zostanie w najblizszym czasie przyklepanych Ale z drugiej strony, moze to i lepiej dla Marienkirche. Dzisiaj moj szwagier ma zjechac po wiezy z 80 m nad wejsciem glownym. Obiecal wziac ze soba cyfrowke.
To już nie mamy konserwatora - przed chwilą w radio Gdańsk podali, że Budnik złożył rezygnację...
Oboje napisaliśmy posta o prawie takiej samej treści praktycznie w tym samym momencie.
No to będziemy mieli nie jedno, ale ze 3 z przeproszeniem city forumy no cóż... oryginalny to i piękny będzie wkład Polaków w architekturę Gdańska (i Holendrów z tego co wiem, również)
Ten szklany Targ Węglowy to dawny projekt. Pamiętam dyskusję na Był Sobie Gdańsk albo na 30-dniach. Była też sonda na Cafe Gdańsk i wszyscy twierdzili, że jest manipulowana. Myślałem już, że ta koncepcja zabudowy upadła, a tu się okazuje, że trzyma się nieźle. Czy to jakiś wirus atakuje mózgi, czy kosmici przylecieli?
W "Angorze" nr 33 z 15 sierpnia 2004 r. w artykule "Libacje na plebanii" autorstwa K. Skrzydłowskiej i Ł. Wróblewskiego wyczytałem taką ciekawostkę:
... Jak sie dowiedzielismy, podczas trwającego cały czas badania zawartości twardych dysków z komputerów używanych na plebanii parafii św. Brygidy śledczym wpadła w rękę
zaskakująca rzecz: zeskanowane podpisy arcybiskupa gdańskiego T. Gocłowskiego i wojewódzkiego konserwatora zabytków... Ciekawe, nie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum