wzgórze, które miałoby być w miejscy dzisiejszych punktowców 25, 29 na Słowackiego (za Reymonta w stronę koszar).
To wzgórze "B" od strony fotografa przed Rejmonta
wodnik88 napisał/a:
jakiś spory budynek
Na działce "A" były jakieś zabudowania. Teoretycznie w 40 roku mógł tam być jakiś większy obiekt, ale nie jestem pewny czy to co tam się rysuje jest budynkiem.
Powiększając zdjęcie można zauważyć charakterystyczne szczegóły , a mianowicie stodołę przy młynie oraz wierzę nieistniejącego kościoła.
Dlatego myślę, że to jednak to miejsce.
zrobiłem dziś mały rekonesans na terenie szpitala psychiatrycznego i , jak sądzę, namierzyłem domek z prawego rogu zdjęcia, niestety tylko jeden, drugi już nie istnieje. Ten, który się zachował ma adres Srebrniki 13. Wykonanie zdjęcia z miejsca, gdzie stali żołnierze, jest obecnie niemożliwe, przeszkadzają nowe budynki i drzewa.
dariusz08 mam prośbę ,czy mógłbyś wszystkie zdjęcia ktore przedstawiłeś porozdzielac(sfotografowac pojedynczo) ,nie jak teraz po 5,6-9 zdjęc razem (przez co są bardzo małe),ale po jednym by byly większe?
Oczywiście dziekuje ,że wogóle udostępniasz swoją kolekcję,ale zobacz jakie po pocieciu wychodzą malenstwa.A szkoda....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum