wychodziłem z założenia że te ostatnie tory są po prostu szerokie względem wąskotorówki
Choć gdyby Ruskie po wojnie troszkę dłużej u nas posiedzieli, to kto wie. Może mielibyśmy magistralę szerokotorową z Kaliningradu na Hel - wybudowaną z myślą o wygodnej podróży dla radzieckiej generalicji
Ostatnio znalazłem na ogrodzonej działce na Helu pozostałości po wagonikach wąskotorowych. Podobno te wagoniki są pod opieką helskiego stowarzyszenia ratującego zabytki ("Przyjaciele Helu" ?). Wagoniki są w strasznym stanie, szkoda jednak że dalej rdzewieją pod chmurką...
05.jpg
Plik ściągnięto 16361 raz(y) 77,84 KB
04.jpg
Plik ściągnięto 16361 raz(y) 64,88 KB
03.jpg
Plik ściągnięto 16361 raz(y) 71,17 KB
02.jpg
Plik ściągnięto 16361 raz(y) 78,51 KB
00.jpg
Plik ściągnięto 16361 raz(y) 71,82 KB
_________________ Umiłuj to, co spaliłeś,
Spal to, co umiłowałeś
A jak ten temat wygląda na dziś? Czy ktoś się orientuje (trafił w prasie/mediach) na informacje czy będzie ta wąskotorówka na Helu? Podjęto w tej kwestii konkretne decyzje?
Wolontariusze szaleją,ułożyli spory kawał torów,tabor sprowadzony,a w przyszłym roku w lecie planują uruchomić kursy dla turystów,oby się powiodło.To byłby sukces
Wolontariusze szaleją,ułożyli spory kawał torów,tabor sprowadzony,a w przyszłym roku w lecie planują uruchomić kursy dla turystów,oby się powiodło.To byłby sukces
Chwała wolontariuszom! Tylko dzięki ludziom prawdziwej pasji powstają takie przedsięwzięcia, zatem trzymam kciuki do następnego sezonu i może uda się już za rok odbyć taką podróż na Półwyspie! Dziękuję za informację! Pozdrawiam!
Tak mnie naszło, żeby i na tym zacnym forum coś naskrobać. Witam szanownych userów, i od razu pozwolę sobie zaktualizować temat.
Pewnie wszyscy to wiedzą, ale gdyby ktoś nie, to informuję, że od tego sezonu jeździmy już nie tylko między "II" a "III", ale także między "III" a amunicyjnymi, tudzież "chemicznymi:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum