Tak na marginesie, co słychać w Bąku? Czy ta stacja jeszcze żyje? Kiedyś bardzo często z niej korzystałem! Jest bardzo fajna!!! A leży na strasznym odludziu (do wsi Bąk będzie dobrych pare kilometrów).
To fakt-no i trzeba mieć dobrą mapę aby ze stacji jechać do wsi-choć nie spotkałem pociągu stan szyn świadczy,że takowe jeszcze docierają...co do stacji to w innym temacie....
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 10:23 pm Szukam informacji o linii kol.nr 235 Gd.Osowa-Rębiechowo
Witam,
Jestem studentem Politechniki Gdańskiej /Wydział Inżynierii Lądowej i Środowiska/. Właśnie piszę pracę dyplomową na temat rewitalizacji linii nr 235 odcinek Gdańsk Osowa – Rębiechowo, jestem bardzo zainteresowany wszelkimi informacjami/materiałami dotyczącymi historii tej linii. Zbieram od dłuższego czasu informacje jej dotyczące ale ciągle mi mało. Jeżeli ktokolwiek może mi pomóc to zapraszam – oto mój adres pocztowy: backu@onet.eu
Zamieszczam pod tym adresem zdjęcia, które wykonałem na miejscu
http://rapidshare.com/fil..._linia.rar.html
Jak widać linia nie jest w najlepszym stanie trzeba cos z tym zrobić
Fragment starego wykresu ruchu pociągów - odcinek Sopot - Gdańsk Główny z rozkładu ważnego od 1 maja 1907:
Zoppot-Danzig1.jpg Uproszczony schemat odcinka Sopot-Gdańsk oraz stacji z kilometrażem. Kółka oznaczają średnice obrotnic: 12 i 16 metrów, prostokąty prawdopodobnie parowozownie z ilością stanowisk.
Plik ściągnięto 5959 raz(y) 73,1 KB
Zoppot-Danzig2.jpg Profil odcinka - największe pochylenie (10 promili) znajdowało się pomiędzy Bramą Oliwską a Wrzeszczem, poniżej promienie łuków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum