Wyobraźcie sobie lepiej co by się działo, jakby ktoś przyszedł odprawić jakiś pogański ryt w kościele... (nie mówię oczywiście o tych pogańskich rytach, które włączono do kanonu mszy )
No nie wiem.... w dobie ekumenizmu różne rzeczy się dzieją. Sam byłem kiedyś na jakichś zydowskich modłach w kościele (choć dla radyja to mogłaby być już zbrodnia karana śmiercią )
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Pozwole sobie odświeżyć ten temat z powodu zaciekawienia mnie osobą św.Wojciecha.
To wkońcu jak to było i kiedy. Czy sprawdziły się informacje dotyczące jego przyjazdu po 1000 roku.
Nie słyszałem o takich informacjach. Cała dostępna literatura podaje, że św. Wojciech został zabity w 997 roku, a zatem po roku 1000 nie mógł podróżować do Gdańska, przynajmniej nie w cielesnej powłoce biskupa z rodu Sławnikowiców.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum