Niedługo przede mną. Czyli teoretycznie powinienem lepiej ten wierszyk pamiętać. A kompletnie go zapomniałem, dopiero po Waszych cytatch coś sobie skojarzyłęm.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Korzystając z dobrodziejstw pogody wybrałem się dziś w plener. I mam małą zagadkę.
Wartka 4 czy 5?
Tu jest 5
A na załączonym obrazku 4.
Dodatkowo w karcie tego obiektu powinny się chyba znaleźć te 2 poniższe napisy??
P7293130.JPG
Plik ściągnięto 12227 raz(y) 81,77 KB
P7293129.JPG
Plik ściągnięto 12227 raz(y) 68,46 KB
Wartka_4.JPG
Plik ściągnięto 12227 raz(y) 86,59 KB
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
W imieniu nieobecnego nieco Wielkiego Architekta, uprzejmie informuję, że napisy z zamurowanego wejścia do domu Przy Pędzącej Wodzie i owszem już są namierzone i czas jakis temu sfotografowane, tylko czekają zapewne na swoją kolejkę, albo na lepsze czasy w ogólności.
Co oczywiście nie znaczy, że dostrzeżonych napisów nie należy na wszelki wypadek zgłaszać Wielkiemu Architektowi. On wprawdzie wie gdzie są wszystkie napisy w okolicy, ale będzie mu zapene miło, jeśli poczuje społeczne zapotrzebowanie na swój trud.
Co oczywiście nie znaczy, że dostrzeżonych napisów nie należy na wszelki wypadek zgłaszać Wielkiemu Architektowi. On wprawdzie wie gdzie są wszystkie napisy w okolicy, ale będzie mu zapene miło, jeśli poczuje społeczne zapotrzebowanie na swój trud.
niechze wiec Wielki Ar. jak juz powróci, kopnie sie na Legnicka bodajze 16 - ciekawa tablica, niestety tuz powojenna, chwalaca (nie wiem za co) nowy lad i porzadek i bodaj Czerwona Armie
oraz na róg Tarasy i Zakopianskiej (róg zachodni?! w kazdym razie ten od strony Emaus ), cos tam jest po polskiemu o piekarni
i niechze bedzie mu milo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum