Tak dziś na stronie KFP oglądałem zdjęcia niedokończonej elektrowni jądrowej w Żarnowcu...
Może byśmy zorganizowali jako FDG jakiś wypad na te tereny niedokończonej budowy...
Zwiedzanie, zdjęcia, itp...
Zdjęcia 1 Zdjęcia 2 Zdjęcia 3
_________________ EKIP WYJAZDOWYCH PRAWO DYSTANSU I CZASU: Miejsce, z którego wzywają karetkę, jest tym dalej od miejsca stacjonowania im bliżej jest końca dyżuru.
UZUPEŁNIENIE: Najkrótsza droga jest zakorkowana lub jest w remoncie...
Jak to mówią nasi bracia Czesi (i Słowacy chyba też - to znaczy też mówią i tez bracia) : "To je dobry napad!"
Proponuję nawet w związku ztymnawt hasło (moje orydzinal): "Wszyscy do jąder!" i temu pochodne.
Pod wszgledem jądrówek chciałbym abysmy upodobnili sie do takiego heretyckiego (i pogańskiego zresztą tez) kraju jak Szwecja. W innych dziedzinach takich jak: uroda kobiet i lokalna kuchnia (przez niektórych zwana cusine suedois) oby było nam od nich jak najdalej.
Ostatnio zmieniony przez Makabunda Sro Sty 10, 2007 11:34 pm, w całości zmieniany 1 raz
...w temacie. Byłem uczniem Technikum Energetycznego Elektrowni Jądrowej w Zarnowcu (w budowie) - tak się to nazywało. Szkoła powstała na potrzeby kształcenia kadr dla budowanej elektrowni w 1986 roku. Większość z nas otrzymała stypendia fundowane z umowami zobowiązującymi do pracu w zakładzie lub dalszego kształcenia na PG na nowo tworzonym dla nas kierunku (i potem do Elektrowni). Gdy pomysł upadł - umowy te rozwiązano, w V klasie zmieniono nazwę na TE... i tyle historii. Szkoła była ciekawa, pierwsze półroczne na Ołowiance, potem rok w obecnych warsztatach. Później w nowym budynku. Basen powstał chyba później. Spora część kadry pochodziła z PG. Wozili nas zresztą do Zarnowca i pokazywali wybudowane dla nas mieszkania w blokach:)
Tyle gwoli uzupełnienia...
Pozdr
Jeśli kiedyś okaże się,że nie ma innego wyjścia ,to będą budować.Jednak przy tej ilości afer bym tego unikał.Wystarczy jeden reaktor[i kilka małych w Człuchowie-no chyba,że się mylę]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum