Eee, co chcecie - projekt jest niebrzydki, rzekłbym, że nawet ładny. Teraz nie mam pod ręką zdjęć starego Kurhausu, ale zdaje mi się, że ten projekt do niego nawiązuje - pewnie, że możnaby zrobic rekonstrukcję, ale przecież w Gdańsku to mission imposible, więc cieszmy się jeśli zrobią taki jak na wizualizacjach. A i tego szkła wcale nie jest zbyt dużo...
Faktycznie nawiązuje, co można zobaczyć na zdjęciach na stronie, której adres podałem.
Cieszę się z każdej aktywności, która pozwoli zmienić stan obecny, czyli dół z wodą, ale nie jestem przekonany do tego projektu. Wieżyczki w zaproponowanej formie są dla mnie odrażające i wolałbym, by wzorowano się na hali z lat trzydziestych, gdy wieżyczek nie było. Brakuje mi też detali, "biżuterii", jak chociażby ładnych drewnianych lub metalowych poręczy. Te tafle szkła wydają mi się brzydkie. Projekt sprawia wrażenie przesadnie ascetycznego, surowego, bez wyrazu i charakteru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum