Żeby groby tych co decydowali o tym cmentarzu zostały tak samo potraktowane!
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Wzdłuż przystanku tramwajowego od opery do przystanku na wysokości polibudy ,,idzie'' murek
wzdłuć ulicy przy chodniku.(po stronie opery oczywista)--jest zbudowany także z kawałków
starych nagrobków.wystarczy sie przejsc powoli i przypatrzec. spacerowałem i wymiękłem niestety nie posiadałem aparatu-od straony parczku i alejek również.ludzie troszku dziwnie mi sie przygladali-polecam jak ktos z was bedzie przechodził...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
no cóz, zdaje sie, ze podobnym przykladem "swieci" kosciól-skocznia przy ul. Trawki (z tylu, przy nasypie kolejowym)
Pumeksie, trzeba bylo na sam koniec dac fotke tej nieszczesnej tablicy reklamowej stojacej w rogu cmentarza. probo wiesza tam jakies marketingowe plakaty. wielkie slowa kontra zdewastowany cmentarz...
Pumeksie, trzeba bylo na sam koniec dac fotke tej nieszczesnej tablicy reklamowej stojacej w rogu cmentarza. probo wiesza tam jakies marketingowe plakaty. wielkie slowa kontra zdewastowany cmentarz...
Odkąd pamiętam (a bywam tam od około roku) wisi tam stale reklama pewnej znanej rozgłośni radiowej z siedzibą w Toruniu ;)
Na betonowym ogrodzeniu między cmentarzem a ul. Hirszfelda była swego czasu (są jeszcze widoczne ślady) reklama hurtowni mieszczącej się na plebanii... ale z tego co słyszałem, ciągle tam "życzliwi" dopisywali farbą "Ksiądz & Syn" i w końcu proboszcz zrezygnował z reklamy, a potem chyba także z biznesu.
Ksiadz to taki czlowiek, do ktorego wszyscy mowia "Ojcze". Z wyjatkiem jego syna
A przy kosciele w Brentowie nagrobki usuwano juz w polowie lat 90-tych. Pamietam, ze za kosciolem, przy lesie lezala taka wielka gora kamieni nagrobnych. Czy wie ktos, co sie z nimi stalo?
zrobiles opozycje: kulturalni Polacy - barbarzynscy Niemcy, z mocna ironia w podtekscie...
oboje wiemy jak bylo. Paru barbarzynskich Polaków siedzialo w kulturalnym niemieckim KL Stutthof...
tak mozna ciagnac az do Psiego Pola - tylko po co!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum