Wysłany: Czw Mar 31, 2005 11:49 am Miejsca Pruszcza
Z pewnością nie zaprezentuję tu nic tak ciekawego jak Wasze impresje z Żulaw, czy Kaszub, ale jako że często odwiedzam Pruszcz, postanowilem pokazać kilka detali, które zwykle umykają uwadze przejeżdżających tylko przez to miasto..
p-6.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 54,91 KB
p-8.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 77,72 KB
p-7.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 57,7 KB
p-9.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 75,41 KB
p-17.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 66,32 KB
p-12.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 65,87 KB
p-13.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 42,05 KB
p-15.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 77,02 KB
p-16.jpg
Plik ściągnięto 21097 raz(y) 59,94 KB
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
Dzięki za zdjęcia (bo Pruszcz także jest mi bliski).
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
tak na marginesie: Zdjęcie p--3/to kolorowe z balustradką, wykonałem na podwórzu posesji zamieszkanej przez wspomnianą [w temacie pruszczańskiego cmentarza i okolicznych napisów] rdzenną mieszkankę Pruszcza (jak to będzie - Praeusterin ?? )[w opisie zdjęcia fragment wspomnień w/w Pani]
Może kiedyś, uda się od niej wyciągnąć ciekawe historie o tartaku jej ojca, lub uzyskać dostęp do jakichś archiwalnych fotek? nie obiecuję jednak... od frontu na pewno poznajecie ten dom
p-5.jpg "Tu, Panie, to mieszkali jedna rodzina kiedy - a tera cztery!!" :))
Plik ściągnięto 21027 raz(y) 75,2 KB
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
Na razie chłopaki z Pruszcza produkują kilogramy papieru dla urzędników UE i jest szansa, że ci drudzy w zamian sypną eurokasą.
Tutaj bla bla o projekcie.
A tu podbudowa historyczna (z wyjątkiem dwóch pierwszych zdań - napisana przeze mnie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum