Wysłany: Sro Paź 03, 2007 7:27 pm Budynek szkoły przy ulicy św.Barbary
Moja szkoła zmieniłą siedzibę i otrzymała budynek po szkole chciałąm dowiedziec sie czegos o historii tego budynku gdyby ktos dysponował jakimiś informacjami bardzo prosze o odpowiedz na tego posta z góry dzieki
Zaczynamy ja naprawiać i cokolwiek robic ale uczniów troche interesuje historia budynku dlatego stworzyłam taki post czy ktoś móglby pomóc nie wiem jakies zdjęcia stare i troche historii?? Wiem że kiedyś była tam odzieżówka a jeszcze dawniej szpital
Zaczynamy ja naprawiać i cokolwiek robic ale uczniów troche interesuje historia budynku dlatego stworzyłam taki post czy ktoś móglby pomóc nie wiem jakies zdjęcia stare i troche historii?? Wiem że kiedyś była tam odzieżówka a jeszcze dawniej szpital
Czy ktoś mógłby przetłumaczyć to na jakiś bardziej zrozumiały język?
Czy ktoś mógłby przetłumaczyć to na jakiś bardziej zrozumiały język?
spróbuję: szkoła (jako instytucja) otrzymała nowy budynek - przy ul. św. Barbary.
uczniowie pomagają w jego remoncie, a przy okazji zainteresowali się historią tegoż budynku (wiedzą już np., że mieścił się tam kiedyś szpital, a potem inna szkoła - technikum odzieżowe czy też zawodówka)
koleżanka poszukuje więc wszelkich informacji, starych zdjęć itp. na temat tego budynku - z pewnością mogłyby być wykorzystane na jakiejś gazetce ściennej itd.
voila!
uczniowie pomagają w jego remoncie, a przy okazji zainteresowali się historią tegoż budynku (wiedzą już np., że mieścił się tam kiedyś szpital, a potem inna szkoła - technikum odzieżowe czy też zawodówka)
voila!
A jeszcze tak nie dawno bo w tamtym roku szkolnym mieściło sie tam Gdańskie Centrum Kształcenia - szkoły zaoczne i pomaturalne
_________________ Gdybym był niedyskretny, zapytałbym, skąd Pan ma na pięciomarkowe cygara? Hmm?
Będę ogromnie wdzięczna, gdyby ktoś miał jeszcze jakieś informacje. To ważne. Moja szkoła chce pozyskać pieniądze z Uni na jakąkolwiek renowację tego zabytku. Poza tym chcemy w ten projekt włączyć inne placówki szkolne w tej okolicy i postarać się poprawić wygląd dzielnicy
Zbadanie historii budynku i okolic jest bardzo ważna dla naszej szkoły. Zaangażowani już zostali studenci ASP i oni mogliby stworzyć rysunki obrazujące jak dawniej wygladała okolica naszej szkoły. Zajmą sie oni także malowaniem sal i korytarzy w naszej szkole. Wszystkich zainteresowanych prosimy o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum