Wysłany: Pią Lut 27, 2009 10:49 pm Okna Starego Miasta
Nie wiem czy dobrze w stawiłem..temat mam na mysli...:).ale zaczynają mnie denerwować te "obróbki okienne "nie ma na to jakiegos paragrafu...
_________________ A pan mysli.że chaotyczne kombinacje efemerycznych pryncypiów są w stanie zdeterminować neutralną cywitatywę absolutnego relatywizmu immanentno-transcendentalnej solipsystycznej jażni?
Ostatnio zmieniony przez schulze Sob Lut 28, 2009 9:28 am, w całości zmieniany 3 razy
zajmuje sie na co dzien takimi robotami od ladnych kilku lat ale takie cos to pierwszy raz widze
pomijajac to ,ze za niedlugo beda mieli wode w srodku mieszkania bo nad oknami nie ma jak na sasiadujacych oknach chocby malego okapu...to co za palant wymyslil wstawiac okna na rowno ze sciana???
_________________ "...robala co mnie zzera wciaz zalewam sam..."
Paragrafy są na wymianę okien w obiektach zabytkowych lub objętych ochroną prawną wynikającą z ustawy o ochronie zabytków ( bezpośrednie sąsiedztwo obiektu chronionego ewentualnie obszar chroniony). W innych przypadkach, nie trzeba nawet zgłaszać wymiany okien, nie mówiąc już o zabawach w ich okolicach. A jak kto sobie wstawi...
[quote="Dostojny Wieśniak"]( bezpośrednie sąsiedztwo obiektu chronionego ewentualnie obszar chroniony)[/quote[b[/b][/i][/b]
Te okna są naprzeciwko Św Jana
_________________ A pan mysli.że chaotyczne kombinacje efemerycznych pryncypiów są w stanie zdeterminować neutralną cywitatywę absolutnego relatywizmu immanentno-transcendentalnej solipsystycznej jażni?
Ostatnio zmieniony przez schulze Sob Lut 28, 2009 9:21 am, w całości zmieniany 1 raz
Ok Pumeks , mogę zmienić na Główne Miasto, klasyczne szukanie krzywego makaronu w zupie, widzę ze tematów brakuje,, czasami żałuje ze cokolwiek wrzucam....,rozumiem ze koszmarki okienne nie przeszkadzają CI....
Pozdrawiam
p...e wasze całe towarzystefko wzajemnej adoracji ,/liczę na bana
bo ciezko sie.........
pozdrawiam i i znikamm
W Gdyni w obiektach zabytkowych okna wymianiane muszą być zgodne z orginalem.I o ile wiem w Sopocie też, gdańske odbudowane kamienniczki nie nalezą do obiektów zabytkowych Tu chodzi o tak zwaną estetykę,po prostu to co pokazal Schulze jest nieestetyczne wręcz brzydkie.
p...e wasze całe towarzystefko wzajemnej adoracji ,/
Nerwowy i niegrzeczny ,nieładnie. Nalezy się opanować. Taki emocjonalny stosunek do innych forumowiczów może się dla Ciebie skończyć wylewem lub zawałem .Ja oczywiście jako skromny forumowicz nie zwracam Ci uwagi.Ja tylko obawiam się o Twoje zdrowie.
jeżeli układ architektoniczny jest wpisany do rejestru zabytków lub do miejskiego planu zagospodarowania przestrzennego to okna powinny byc drewniane lub co ostatnio pojawiło się mogą byc plastiki z okleinami. Nadzór budowlany wydając pozwolenie na remont ma obowiązek poinformowac o takim fakcie własciciela/zarządce budynku. Przy remoncie domu moich rodzicieli na ul.Arkońskiej z ok. 1920 roku jako, że układ jest wpisany jako historyczny nie można było zmieniac szerokości frontu, wysokości budynku, odległosci od ulicy i okien na plastikowe(pomimo iż na ulicy takie funkcjonują)
Wszystko fajnie ale czy ktokolwiek pomyśli w ogóle, żeby się pytać o pozwolenie na wymianę okien? po prostu dzwoni po firmę, firma wywala stare, wstawia nowe, kasuje należność i adios! a elewacja zostaje w takim stanie, jak widać.
Dzięki Groszek ,,, i przepraszam wszystkich miałem zły dzień pewnie..
to wrzucam dalej te okienne koszmarki.. Targ Rybny tym razem,,... i zachęcam równiez do wstawiania zdjęć..może coś ruszy się w temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum