Wysłany: Sro Lis 29, 2006 2:54 pm Niech żyje polski Gdańsk
Nie, to nie prowokacja, a pytanie z http://gdansk-nowy-port.mojeosiedle.pl
Co przedstawia to zdjęcie? Gdzie było zrobione? Na jego odwrocie jest jedynie rok: 1938.
Czy wy też zauważyliście, że kobiety idące przed tym budynkiem, idą dwójkami równym krokiem?? może to jakieś patrol "mocherowych bojówek??" co do miejsca przedstawionego to niestety nie udało mi się go zlokalizować, może komuś innemu się uda.
Zdjęcie przedstawia siedzibę Młodzieży Wszechpolskiej w WMG podczas wiosennych porządków.
Na parterze pani myje okno (po prawej stronie).
Na piętrze pan trzepie dywan, przewiesiwszy go uprzednio przez barierkę balkonu. Aktualnie ma przerwę na papierosa (okno po prawej stronie).
Wiem, Corzano,wiem...
Nigdy nie bylem nalogowym (w pozytywnym pojeciu tego slowa) uczestnikiem ale z przyjemnoscia pojawiam sie,aby z daleka dowiedziec sie ( a czasami wniesc od siebie) cos nt Miasta. Wchodze coraz rzadziej gdyz (nazywane kiedys wyjatkowym - vide jeden z dawnych watkow) Forum traci zwiazek z nazwa; duzo z tych (ktorych nigdy nie poznalem osobiscie ale mimo roznych pogladow czulem rodzaj gdanskiej wiezi) odchodzi; a nawet bla- bla schodzi na poziom, powiedzmy sobie, nizszy do jakiego przywyklismy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum