Wygląda jakby trochę "ulepszona" cyfrowo. Ostre, dość ciemne w tonacji barwy, sieć kanałów na Żuławch czarna, a nie niebieska, linie warstwic słabo kontrastuą z napisami.
Trzeba się wczytać czy nie ma jakichś poważnych błędów. Ale poza tym ciekawa. DZIĘKI!!!
Owszem, trochę ulepszona. Kiedy ją skanowałem chodziło o wydrukowanie jej bez usterek.
Mapa jest nieco pożółkła, a do tego złożona "w kostkę" do rozmiaru samej legendy, czyli:
przetarcia i odbarwienia na krawędziach złożenia i parę dziurek na rogach tychże.
Co do kontrastu to głównie wina jpg'a (niestety nie jest to dobry format do zapisu kresek). W TIFie wygląda to dużo lepiej, ale "waży" ok 100 MB.
Mam Orbisowski przewodnik "Gdynia, Wybrzeże i Kaszuby" z roku 1935, świetnie zachowany, który zresztą uratowałam przed niechybnym spaleniem.
Niestety nie mam skanera, żeby móc Wam to zaprezentować, ale jak tylko jakiś dopadnę, to również udostępnię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum