Na dole tabelki naciskasz przycisk "FREE", otwiera się strona i gdy sekundy dojdą do "0" wpisujesz w pole to co wyświetli Ci się na obrazku obok (np. G6N).
Przycisk "Download" i i już. Ewentualnie jeszcze przeglądarka może spytać, gdzie zapisać.
to zależy, bo z tymi ściągajkami publicznymi nieraz jest tak, że jak ktoś ma, że tak powiem, IP "wspólne" z innymi (jakis Internet osiedlowy na przykład) to może wypluwać, że z tego IP już się za dużo ściąga i że mamy próbować kiedy indziej
no ale może nie o to tym razem chodzi
[pewnie mało zrozumiałe, ale nie znam informatycznych określeń ;) ]
w razie potrzeby mogę przuploudowac na polski, ale niestety wolniejszy serwer ale najprościej jest kliknac na "free" w tabelce, po czym odczekac, aż odliczy do zera i zassac plik
A nie dałoby się zeskanować ciutkę lepiej skanu pod nazwą last scan - interesują mnie bardzo okolice "ciemnej plamy" w samym środku. Byłoby mi bardzo miło.
bardzo mi przykro ale posiadam tylko takie skany, natomiast książka z której pochodzą jest własnością TONZ-u, ale postaram się jakos wybadac sprawę i zdobyc jeszcze chociaż na chwilę.
A ta książka to przypadkiem nie jest "Dantiscum Emporium Totius Europae...." czyli po prostu katalog wystawy ze zbiorów Tomasza Niewodniczańskiego? (do nabycia w Muzeum Historycznym)?
Materiał z wystawy "Dantiscum ..." znajduje się na stronie
http://www.zwoje-scrolls.com/tn_gd/index.html
szkoda tylko że w żałosnej rozdzielczości. Ale zobaczyć i tak warto. Natomiast "dużo dałbym żeby miałbym" lepsze skany.
Mam pytanie czy ktokolwiek wie coś więcej o pracowni pana G. Grzelakowskiego który trawił i odbijał kopie akwafort miast, miedzy innymi stare mapy Gdańska w latach 1980-90-tych?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum