Witam wszystkich
Jestem Gdańszczanką, niestety nie zamieszkałą w Gdańsku, niestety nawet w Gdańsku nie urodzoną... Ale jestem nią z wyboru, z zamiłowania, z uczucia do tego niezwykłego, cudownego miasta... Tylko w Gdańsku wiem, po co żyję, tylko tam moje istnienie nabiera sensu - i to jest właściwie to, co najlepiej mnie charakteryzuje....
Witam
Krążę nad tym terenem już od dawna, tu jest moja Karma, chyba już raz się rejestrowałem, ale pewnie mnie wypapali. Z pochodzenia wrzeszczanin, z urodzenia oliwianin, chyba chciałbym mieszkać w Oliwie - ale obecnie to Aniołki.
Loguję się by dopaść więcej mięsa
Od pewnego czasu czytuję forum i postanowiłem przestać być wreszcie jedynie biernym użytkownikiem ;)
Zgodnie ze zwyczajem, oto parę słów o mnie - od urodzenia mieszkam w naszym pięknym mieście, na Targu Rybnym, z widokiem na zakręt Motławy i Ołowiankę (niestety już niedługo... przed moimi oknami wyrośnie chora wizja dawnej zabudowy przy Pobrzeżu, jak i parę równie nieatrakcyjnych inwestycji w okolicy :/). Właściwie większość mojego życia toczyła się w tej i pobliskich częściach miasta - Piećdziesiątka, I L.O., Osiek, okolice Poczty i Technikum Łączności, sąsiedztwo Szerokiej i Mariackiej i wiele innych miejsc to całe moje dzieciństwo i młodośc. A teraz, parę (;)) lat później, ogromną przyjemność sprawia mi ponowne odkrywanie zakątków i historii Gdańska - czego sobie i wszystkim życzę
Pozdrawiam!
Macieqq
P.s. W załączniku dawna fotka mojej okolicy. Rozlewnia likierów.... ciekawe, chyba pokopię trochę w piwnicy
Witam Was po sąsiedzku, bom sopocianka od pięciu pokoleń. Z biernego czytacza postanowiłam zmienić się w aktywnego uczestnika. i bedzie to początkowy element walki z moim lenistwem i rychłą starością.
moskalik na dobry początek
Kto śmie twierdzić, że tradycje
Gdańska lekce sobie ważę,
temu sam Ojciec Dyrektor
poprowadzi pogrzeb w Farze.
_________________ za retoryką kryje się dwuznaczność
Na to forum trafiłem trochę przez przypadek. Otóż ktoś, na innym forum, podał link do jakiegoś temetu tutaj, kliknąłem i... jestem. I po tym co tu zobaczyłem pewnie już zostanę.
Na razie przeglądam tematy, niektóre czytam dokładnie (niektóre z nich mają po kilkaset postów!!!) więc troszkę czasu mi to zajmie.
A teraz - skoro znalazłem ten wątek - chciałem się przywitać.
Witam, na imię mam Maciej. Mam 17 lat i interesuję się głównie historią dzielnicy Wrzeszcz. Na forum trafiłem właściwie przypadkiem, w kręgi miłośników Gdańska wcdiągnął mnie Zoppoter
_________________ Gdańskie Ikarusy na zawsze żywe w sercach pasjonatów !
Witajcie dziewczyny, witajcie chłopaki. Kiedy znużą Was juz gorące mury niepowtarzalnego Miasta, wpadnijcie chociaż wirtualnie na Żuławy. Niepowtarzalny, żywy skansen bez niderlandzkiej cepelii. Warto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum