ciesze sie bardzo,ze sa takie fora, mozna powspominac i powymieniac sie roznymi ciekawostkami.
sam mieszkalem dlugo w Gdansku i czesto do niego wracam.
teraz miejac juz pare latek patrze na to piekno miasta innym okiem, jako dziecko tego sie nie zauwazalo.
mieszkalem na ul.Biskupiej ,dalej mieszka tam moja babcia i mam nadzieje ,ze znajde tu ludzi ktorzy mi pomoga w poszukiwaniu starych zdjec z tej czesci Gdanska.
Cześć, ja również jestem nowy
Forum śledzę już od dłuższego czasu i znalazłem na nim wiele przydatnych informacji. Czasami są one wspaniałymi ciekawostkami a czasami pomagają na uczelni. Teraz chciałbym stać się aktywnym użytkownikiem, ponieważ skończyła się już czysta ciekawość, a zaczęła się potrzeba przyswojenia wiedzy na niektóre tematy
Pozdrawiam wszystkich użytkowników!
Cześć
Jestem tu nowy, te forum tak naprawdę znalazłem dzisiaj i przy okazji także bardzo wiele informacji o m.in. ulicy Kurkowej. Mam osobistą możliwość zweryfikowania wielu informacji, niestety w nikłym zakresie będę w stanie Wam "sprzedać" tę wiedzę, co nie znaczy, że będę milczał ;-) O, na przykład mocno dyskusyjny fakt śmierci sanitariuszki Inki w gdańskim areszcie. Czy aby na pewno proszę państwa???
Sam w sobie jestem entuzjastą Gdańska i wszystkiego co się z nim wiąże. Mieszkam w Gdańsku, urodziłem sie w nim i raczej się z nim nie rozstanę. I to tyle co do mojej osoby.
Witam serdecznie.
Cały Mój ponad półwieczny żywot, związany jest z Gdańskiem, może za wyjątkiem pierwszych dni życia, gdyż urodziłem się w Sopocie, jak to w owym czasie bywało.
W zasadzie nie ma takich miejsc w Gdańsku (mowa o administracyjnym obszarze) w którym nie byłbym choćby raz, więc topografia nie jest Mi obca ale wiele miejsc jest Mi mimo wszystko nieznanych a ich historia poznana m.in. tutaj jest pasjonująca. Mam nadzieję że swym pobytem tu i dzieląc się tak aktualnymi sprawami z życia tak Gdańska jak i Pomorza, jak i wspomnieniami, wzbogacę wiedzę tego portalu.
Witam serdecznie !
Od urodzenia jestem Gdynianką, ale w Gdańsku mam sporo swojej rodzinki.
Zainteresowało mnie forum, więc będę do Was zaglądać.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Witam Wszystkich! jestem ze Stegny,pracuje w Gdańsku forum polecił mi znajomy, który powiedział, że znajdę odpowiedzi na pytania które mnie dręczą Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum:) Piotrek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum