Witam!
Mam na imię Jarek,przez 26 lat mieszkałem w Lisewie Malborskim aktualnie w Elblągu od kilku lat.(temat wąskotorówki jest mi bardzo bliski,ale o tym we właściwym wątku)Trafiłem na forum poszukując informacji na temat akweduktu Gozdawa a znalazłem o wiele więcej.
Uwielbiam jazdę na rowerze,przemierzam głównie Żuławy i Wysoczyznę elbląską ale Kaszuby też nie są mi obce.
Dobrze tak robisz Jarek i ja tez, ale teraz nie codziennie, nie tak daleko i o wiele wolniej, bo juz sie "polozylem" w kapciach na zasniezonym trawniku przy domie.
Witam wszystkich forumowiczów, trafiłem na to forum w poszukiwaniu materiałów do magisterki na temat wsi w której mieszkam, czyli Leźna ze dwa lata temu. O sobie - no cóż; mam 34 lata i interesuję się historią odkąd pamiętam, od kilkunastu lat także za pomocą elektroniki.
Witam wszystkich Forumowiczow/Forumowiczki. Na imie mam Dariusz, z pochodzenia Gdanszczano/Kaszubo/Warmiak (tubylec), z ducha i zainteresowan (m.in.) Zulawiak.
Zainteresowaly mnie na Forum poruszane tematy zabytkow i historii Zulaw. Niestety w naszej historiografii temat tego regionu pokutuje jako historia wroga. Ale jest to przeciez historia nas wszystkich, zamieszkujacych zarowno dawniej jak i dzisiaj ten region. Historia niestety odchodzaca, dzieki niewiedzy mieszkancow i arogancji wladz. POZDRAWIAM!!!
Witam wszystkich zgromadzonych
Trafiłem tu w zasadzie przypadkiem szukając zdjęć Gdańska który opuściłem lat kilka temu, teraz jestem pewien że będę was odwiedzał częściej.
Pozdrawiam i zabieram się do lektury.
Witam, z pewnym opóźnieniem, za które przepraszam, wszystkich forumowiczów. Mam na imię Maciek, mam 37 lat, mieszkam w Katowicach. Wspólnie ze znajomym piszę cykl opowiadań o PRL, z których akcję jednego, dla geograficznego urozmaicenia, chcę umieścić w Trójmieście.
Witam,
Zajmuję się bursztynem i tematyką z tym związaną.Poszukuję informacji o cenach surowca bursztynowego oraz cen produktów t.j.chleb,węgiel,etc. w roku 1920.
Pozdrawiam
Zby
Witam, z pewnym opóźnieniem, za które przepraszam, wszystkich forumowiczów. Mam na imię Maciek, mam 37 lat, mieszkam w Katowicach. Wspólnie ze znajomym piszę cykl opowiadań o PRL, z których akcję jednego, dla geograficznego urozmaicenia, chcę umieścić w Trójmieście.
To tak troche dziwne!?!?!
Hanys i chce pisac o "Goralach" ?????!!!!!
No coz. Moze i sie czasy zmieniaja.......
_________________ Danzig (Gdańsk), it's where my story begins... W Gdańsku się wszystko rozpoczęło...
"Tak, jeśli mam żyć szczęśliwie
to musi to być tylko w Gdańsku"
(czy aby na pewno??)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum