Ha! No prosze....w ofercie biura Zaleski jest jak najbardziej Kraszewskiego,z ogródkiem...rzadkość !!! He he,moze chodzi o lokal z obfotografowanym przez Mikołaja napisem na murze ????
Dawno mnie tu nie było...
Moja-Ładniejsza-Połowa znalazła w Necie taką oto opinię nt. lokalizacji "Nowej Lastadii":
Cytat:
O ile się nie mylę, to własnie tam przed wojną była fabryka farb... I cały syf
spływał do ziemi. Radzę poczytać w archiwum gazet o wykopaliskach na ulicy
Lastadia - archeolodzy lądowali w szpitalu z powodu wyziewów. Inwestor miał
wymienić ziemię, ale tego nie zrobił, bo sprawa przycichła (ciekawe czemu).
Odradzam mieszkanie tam - za 10 lat pomrzecie na nowotwory i znowu się afera
rozpęta...
Co Wy na to?
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin (II)
============================
Z dwóch kaczorów wybieram Donalda
Nie przed a po, z tego co niemapiętamgdzie słyszałem (chyba od pana ciecia na tych właśnie wykopaliskach)
Najlepiej popytać samych archeologów, czy to prawda.
Szykujesz się Lusinku na Lastadię?
Nie przed a po, z tego co niemapiętamgdzie słyszałem (chyba od pana ciecia na tych właśnie wykopaliskach)
Najlepiej popytać samych archeologów, czy to prawda.
Chętnie popytam - tylko których i jak ich "dorwać"?
Cytat:
Szykujesz się Lusinku na Lastadię?
Troszkę się na nią ostatnio "napaliliśmy", przyznaję... ...ale szczerze mówiąc to spora kasa jest... Z drugiej strony - jeżeli znajdzie się bank, który nam to skredytuje... zobaczymy
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin (II)
============================
Z dwóch kaczorów wybieram Donalda
A ja Wam się przyznam na co poluję. Bo jsak mnie ktoś uprzedzi i sprzątnie mi sprzed nosa moje ulubione "kąski" to .
Jak może wiecie sprowadzam się do Gdańska i muszę sie na nowo tu zorganizować. Do tego celu potrzebuję segmencik lub bliźniak z lat 30tych 40 tych dla rodziny dwupokoleniowej. Moje ulubione rejony to: Stara Oliwa ale tam takich praktycznie nie ma, okolice tzw "Dubojsa" no rejon Chopina, Nowowiejskiego, Moniuszki. Może być (z wiadomych względów) a właściwie nawet powinien być do remontu.
Także niech was ręka boska broni przed kupowaniem czegoś w tamtych rejonach bez uprzedniej konsultacji ze mną.
Zgadzam sie z Makabundą a w ogóle było coś niedawno na Dubois,rzadkość !Oficjalnie polecialo w ofertach biur nieruchomości i jak na ten rejon- niedrogo!Może warto kupować Wyborczą z wkładką Nieruchomości ?Ze już nie wspomnę publicznie,że kilka z tych obiektów nadal jest miejskie i kwaterunkowe!Ergo- Biuro Zamiany Mieszkań na www.gdansk.pl ,gdzie za spłatę zadłużeń ludzie trafiają niesamowite lokale...Domki tez !No i może rozmówki z zarządami wspólnot? np. Euroformat na Chrobrego 38.....;-))
http://www.gdansk.pl/gdan...e=2841&history=
A ja wyjadę z prywatą.
W związku z moim nowym rejonem działania chciałbym sie podpytać forumowiczów o "krzyżackich" korzeniach aby podpytali się rodziny i znajomych przy okazji świątecznej wizyty o jakieś lokum do wynajęcia w trójkącie Świecie-Nowe-Grudziądz.
Nie muszę chyba dodawać, że będę zobowiązany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum