ojej, zapisuję się do bystrzaków, bo dopiero teraz zadałam sobie trud i poszukałam, jak naprawdę powinna wyglądać Gwiazda (Tarcza) Dawida i nie są to dwa trójkąty nałożone na siebie, tylko dwa trójkąty przenikające się
tyle
Też się zapisuję. Ja to przerabiałem z symbolem Świętej Trójcy na zwornikach łuków kościołów katolickich (i nie tylko). Tylko, że ja myślałem, że te wersje "nałożone" (a nie przenikające) powstały po prostu z uproszczenia (ale maślanka maślana .
I tera worek pytań dlaczego:
- lichszejszy majster?
- mniej czasu?
- mniej kasy na wykonanie?
Bo wgapiając się w jeden taki zwornik, zacząłem próbować go rysować i okazało się to wcale niełatwe. A jak se nałożyć 3 kółka to sekundka i mamy gotowe!
Zapytam u źródeł może coś wygrzebią...
pozdrawiam
Rumcajs
_________________ Wstawać! Wstawać i ćwicyć!
Ale czemu?! Bo rano jest!
Eeee, u mnie jest jeszcze noc...
z tym, że symbol Trójcy Świętej na zworniku łuku świątyni katolickiej to nie aż taki problem, jak wyżej wklejone zdjęcia od Stracha, albo "moja" chałupa w Łostowicach...
czyje?
i czy to to samo Bystrze?
Bo w tym Bystrzu co ja znam, to w ossuarich głównie mogłyby znaleźć się wątroby kajakarzy co to startali się zbratać z wodą tylko że ognistą....
_________________ Wstawać! Wstawać i ćwicyć!
Ale czemu?! Bo rano jest!
Eeee, u mnie jest jeszcze noc...
no, Bystrze jak już wspomniałam, jest na Żuławach, na których jest caaałe mnóstwo wspaniałych miejsc godnych obejrzenia
a poniżej fota jednej z żuławskich chałup - z gwiazdą Dawida
uprasza się fachowców od historii sztuki o wyjaśnienia !
facet sprzedaje pocztówkę z widokiem Tylży, tyle że wysłaną stamtąd do Gdańska.
A podpis ma "Gdańsk, 1915 r."
Pisałem do niego, ale widać nie uznał za stosowne zmienić opisu...
http://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=77614335
...wiesz, danziger, z nudów przyjrzałem się wskazanej przez Ciebie aukcji i tez napisałem do gościa liścik, że faktycznie się pomylił i niech to zmieni . Tym razem pomogło, bo nie dość, że dostałem od niego odpowiedź (cyt. "Witam
Faktycznie nie zauwazylem bardzo przepraszam jutro to poprawie i dziekuje za zwrucenie uwagi jeszcze raz przepraszam" - swoją drogą, jak takie błędy denerwują :( ), to faktycznie opis został zmieniony.
Hm... może na przyszłość prowadźmy zmasowany atak listowny na takich bystrzaków, hm?
Hm... może na przyszłość prowadźmy zmasowany atak listowny na takich bystrzaków, hm?
Jeżeli ktoś z Was czytuje cafe "Antyki i sztuka" na Allegro, to powinien spotkać się z ekipą Karawaniarzy. Walka z dysortografią i głupotą trwa już parę lat. Jest to oczywiście walka z wiatrakami. Chociaż chyba ze dwa razy przez 4 lata dostałam bardzo miłe maile z podziękowaniem za zwrócenie uwagi Ile dostałam maili o diametralnie innym charakterze już nie pomnę
facet sprzedaje pocztówkę z widokiem Tylży, tyle że wysłaną stamtąd do Gdańska.
A podpis ma "Gdańsk, 1915 r."
Pisałem do niego, ale widać nie uznał za stosowne zmienić opisu...
http://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=77614335
Już zmienił
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum