Trochę to przypomina mi kartkę na Święta Wielkanocne. Co tam, święta to święta. Zwłaszcza, że nieżyjący już satyryk dowodził o wyższości jednych świąt na drugimi.
Mnie najbardziej ucieszył wyeksponowany zegar w oknach Dworu Artusa.
Nie zawsze jest widoczny!
Wstydliwy Dwór.JPG kto pozwala na takie dekoracje nawet w szczytnym celu. Zdarzyło się nie pierwszy raz ogladać koszmarki
Plik ściągnięto 8262 raz(y) 77,61 KB
_________________ Kłaniam się
Tylko ten może zmieniać poglądy, kto je posiada.
Zegar na przełomie lat 20-tych i 30-tych był na elewacji Dworu Artusa. Był bardzo podobny do zegara, który jest dzisiaj we wnętrzu. Jutro dowiem się więcej o losach tego urządzenia. Ciekawostką jest zmiana ram okiennych po wojnie.
Na pocztówce zegar jest retuszowany (powiększony).
Fragment Dworu Artusa z zegarem w nocnym oświetleniu. Może to początek lat 30 - tych?
Dodaję jeszcze zbliżenie tablicy na drzwiach z wyraźnym nazwiskiem Koenig. Za oknami we wnętrzu majaczą bardzo gustowne rusztowania z desek. To jakiś większy remont.
Image1n.jpg Widok fasady Dworu Artusa z zegarem w nocnym oświetleniu, lata 30 - te
Plik ściągnięto 8167 raz(y) 75,26 KB
Image5a.jpg Tablica na drzwiach z nazwiskiem Koenig
Zostałem właśnie szczęśliwym posiadaczem broszurki krajoznawczej z 1933 roku (przy okazji chciałbym gorąco podziękować nieznanemu pracownikowi poczty, który wprawdzie przesyłkę otworzył, ale zawartości nie ukradł). Poniżej zamieszczam kilkanaście najciekawszych, moim zdaniem, zdjęć z tego zeszyciku. Miejsca może banalne, ale ujęcia jakby inne, a i same zdjęcia trochę klimatyczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum