Witam znalazłem dzisiaj dwie fotki z roku najprawdopodobniej 1969 (w wózku jestem ja)
Na jednej widać budynek którego ja nie pamiętam...
to jeszcze te stare skrzyżowanie ze Słowackiego, szkoda ze w całości go nie widać .
Na początku lat 70-tych były na tym " dzikim " przejściu pozakładane łańcuchy.
A wiem to dokładnie bo mam z nimi związane dosyć niemile przeżycie.
Mianowicie biegnąc na skróty do kina Zawisza zawisłem na takim łańcuchu dokładnie tam gdzie mordę Warszawy widać . Zaczepiłem o takowy , poleciałem na modre, złamałem sobie rękę w nadgarstku i o mało nie rozjechał mnie jadący akurat traktor .
Zamiast oglądania filmu były odwiedziny w pogotowiu . Domek ten pamiętam ale kiedy go rozebrali to nie wiem , prawdopodobnie w czasie przebudowy skrzyżowania .
Witam wszystkich forumowiczów
Poszukuję informacji czy kiedykolwiek ulicą Słowackiego jeździł tramwaj?
Na jednym ze starych zdjęć widziałem coś jakby element trakcji, gdzieś na wysokości koszar. Nie pamiętam już gdzie to zdjęcie znalazłem a i "trakcja" taka jakaś uboga na nim byla. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum