Wysłany: Nie Cze 28, 2009 1:28 am Rzeznia gdańska (była).
Na terenie byłej rzeżni (od strony ul. Grobla) znajdują sie niezamieszkałe lecz całkiem nieżle zachowane budynki (mieszkalne? byłych właścicieli czy też moze były tam biura?)Moze ktoś cos wie na ten temat , może ma fotografie tych obiektow z czsów gdy jeszcze były używane . Zachowało się sporo ciekawych detali , szkoda że nikt z władz miasta nie chce ich uratowac .
Szkoda ze nikt nic nie wie (i nie posiada zadnych zdjec z okresu świetności tych obiektow).Pytanie zadałam właściwie w imieniu mojej mamy , którą wyciągnęłam na wycieczke po tej części Gdańska. W literaturze poświeconej naszemu miastu nic nie znalazłam , a babcię zainteresowało to miejsce przy ul. Angielska Grobla i poprosiła--"napisz na to swoje forum może ktoś coś wie" --napisałam i NIC. Szkoda no i wstyd przed mamą bo sie pyta a ja nic nie moge powiedzieć.
17.01.2005 Wrangla napisała , że rzeczone budynki przy ul. Angielska Grobla sa do uratowania w dobrym stanie. Chciałam napisać że to czas przeszly dokonany...Były , były do uratowania Szkoda słów.
Są dziesiątki miejsc, gdzie można bez końca psioczyć na tych z lewa lub tych z prawa, na tym forum takie dyskusje nas jednak nie interesują. Nie traktuj tego jako zachęty do polemiki, po prostu jak nie przestaniesz pisać tych politycznych postów na jedną nutę, to się pożegnamy.
Nie będę odpowiadał na post, który zupełnie tu nie pasuje i mija się z prawdą. Kolejny tego typu post i pójdę w ślady Administratora i powiem "żegnaj".
a w latach 90 przez jakiś czas był w tym budynku tzn. kina squat i coś się działo ,ludzie tam zamieszkujący przynajmniej dbali o budynek,potem miasto ich wyrzuciło
_________________ Wszystkie sztandary tak mocno już zostały splamione krwią i gównem, że najwyższy czas byłoby nie mieć żadnego. WOLNOŚĆ.
Wydaje mi sie, ze niestety wladze staja przed dylematem albo pozwolic mieszkac w jakims budynku na "dziko" i ryzykowac, ze po jakims czasie ci ludzie tak sie przyzwyczaja, ze zaczna sobie roscic jakies prawa (a bo my tu remontowalismy/zylismy a teraz chcecie nas wyrzucic). Niestety, brak uregulowan prawnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum